Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat luni ca legile amnistiei si lobby-ului vor fi trimise inapoi la Comisia Juridica, urmand a fi rediscutate in februarie, cand or "sa treaca" de vot, in conditiile in care, sustine el, nu a existat nicio problema legata de continutul acestor legi, "totul a fost transparent" iar presa si analistii au cazut intr-o "capcana" a lui Traian Basescu, care vrea sa blocheze Parlamentul.

Valeriu ZgoneaFoto: AGERPRES

Acesta a reafirmat ca parlamentarii nu sunt functionari publici, "Constitutia prevede acest lucru", iar "restul sunt manipulari".

In opinia sa, presa si analistii care au criticat dur modul in care au fost adoptate aceste proiecte de legi "au cazut in capcana lui Traian Basescu".

"Vom lupta pana la capat sa demonstram acest lucru", a spus Zgonea, afirmand ca sedintele Comisiei Juridice au fost deplin transparente si nu au incalcat niciun regulament.

Aceasta dupa ce proiectele legilor amnistiei si modificarile Codului Penal au fost aprobate de Comisia Juridica intr-o sedinta care a avut loc in noaptea de luni spre marti, fara sa fie anuntate pe ordinea de zi si departe de ochii presei. Mai mult, informatiile obtinute de HotNews.ro au arata ca membrii Comisiei Juridice au discutat Codul Penal in paralel cu sedinta oficiala.

"Totul a fost transparent. Va rog frumos sa ne iertati, soarele apune la 16,45 iarna in Romania", a raspuns el, ironic, la intrebarile ziaristilor legate de sedinta din noaptea de luni spre marti.

"Traian Basescu doreste cu tot dinadinsul sa blocheze Parlamentul", a acuzat el, sustinand ca atat DNA cat si ANI au "puteri depline pentru a ancheta parlamentarii care au gresit".

"O sa mai lasam pana la 1 februarie, sa fie dezbateri, ca si la legea lobby-ului". Proiectele vor trimise la Comisiei si "peste o luna nu o sa fie nicio problema, lucrurile vor fi demonstrate si dvs o sa spuneti ca ati fost manipulati si o sa treaca" de votul Camerei Deputatilor, a concluzionat Valeriu Zgonea.