Mircea Toader si Cristian Radulescu au demisionat luni, din functiile de lideri parlamentari. Deputatii Adrian Gurzau, Ghoerghe Udriste si Ionel Gunia au fost suspendati din partid pe o perioada de trei luni, a anuntat presedintele PDL, Vasile Blaga la finalul sedintei Colegiului Director. Cei trei parlamentari au fost sanctionati dupa ce saptamana trecuta au votat modificarile la Codul Penal.

Grupurile PDL vor avea o conducere interimara, care va fi asigrata de viceliderii de grup. Alegerea noilor lideri ai grupului se va face in cadrul celor doua grupuri de la Senat si Camera Deputatilor.

Democrat liberalii se reunesc luni in sedinta Colegiului Director. Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca unul din punctele de pe ordinea de zi va fi sanctionarea liderilor grupurilor parlamentare ale PDL, Mircea Toader de la Camera Deputatilor si Cristian Radulescu de la Senat.

Sursele citate sustin ca cei doi vor demisi din fruntea grupurilor Parlamentare dupa ce au semnat alaturi de PSD si PNL proiectul de lege care taia din atributiile Agentiei Nationale de Integritate si nu au informat conducerea PDL cu privire la modificarile facute la Codul Penal.

De altfel, presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat saptamana trecuta ca cei doi vor fi chemati la partid sa dea explicatii. Potrivit lui Blaga, Toader si Radulescu risca de la sanctionare pana la inlocuirea din functiile pe care le detin la nivel parlamentar.