Presedintele PDL, Vasile Blaga, spune ca PDL ia in calcul "miscari de strada serioase" in cazul in care se voteaza in Parlament Legea Amnistiei, pentru a informa populatia despre efectele acesteia, adaugand: "Daca toti vom fi soldati disciplinati ai acestui partid, vom recastiga pozitiile avute".

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat duminica, la sedinta Consiliului de Coordonare Judetean al PDL Cluj, ca USL a ales bine perioada pentru "a da atacuri" la adresa statului de drept, pentru ca, de Craciun, oamenii au alte preocupari, transmite Mediafax.

"Acesti oameni nu au renuntat la niciunul dintre obiectivele propuse in puciul din 2012. Au dorit superimunitatea inca din februarie. Sa stiti ca nu se vor opri aici, vor incerca sa vina si cu amnistia. PDL va intra in greva parlamenta daca doar o pun pe ordinea de zi, nu putem fi partasi la asemenea actiuni. Iar daca cumva o voteaza, initiem miscari de strada serioase, in care sa constientizeze populatia ce se intampla. Perioada a fost bine aleasa sa dea atacuri la statul de drept, vine Craciunul si lumea are alte obiective. Noi trebuie sa fim mai puternici ca niciodata. Daca toti vom fi soldati disciplinati ai acestui partid, vom recastiga pozitiile pe care le-am avut", a subliniat Blaga.

Proiectul de modificare a Codului Penal si cel privind amnistia trebuie rediscutate si aprobate de Parlament dupa ce vor fi analizate si cu Ministerul Justitiei, CSM si Parchet, dar si cu Comisia Europeana, pentru a se stabili daca este incalcata vreo obligatie internationala a Romaniei, declara liderul PSD, premierul Victor Ponta.