Fostul premier Adrian Nastase scrie pe blogul sau ca propune o solutie pentru ca legea amnistiei si gratierii sa treaca, si anume introducerea unui articol care sa precizeze: “Dispozitiile acestei legi nu ii sunt aplicabile lui Adrian Nastase”.

"Sunt putini cei care pun in discutie necesitatea adoptarii, dupa anumite intervale de timp, a unor reglementari referitoare la gratieri (ultima lege de acest gen a fost adoptata in Romania in 2002). De altfel, legi de acest gen au fost promulgate, in ultimii ani, in aproape toate statele membre ale Uniunii Euroopene. Deci, principiul este acceptat si in tara si in spatiul juridic al UE. Ce incurca atunci adoptarea unei asemenea legi, dupa 11 ani de la ultima reglementare pe acest subiect? Se spune ca ar fi vorba despre EVENTUALE efecte ale legii gratierii in legatura cu dosarele mele," scrie Nastase.

"De aceea, propun, ca solutie, corectarea legii gratierii (si amnistiei) printr-un articol care sa precizeze: “Dispozitiile acestei legi nu ii sunt aplicabile lui Adrian Nastase”. In acest fel, nu ar fi afectati de neadoptarea unei astfel de legi cei care s-ar putea califica (poate ca ar trebui revazute pragurile de pedeapsa vizate, care par destul de ridicate)," puncteaza el, explicand in continuare: "din moment ce autoritatile statului roman au acceptat in lista de conditii impusa de Comisia Europeana, anul trecut in vara, includerea unui punct distinct ce impunea restrangerea dreptului suveran al presedintelui Romaniei de a-si exercita competenta de a gratia UN ANUMIT cetatean al republicii (Adrian Nastase), ce ar putea impiedica legislativul tarii sa procedeze in acelasi fel, exercitandu-si prerogativele in acest sens?"