Aproximativ 1.500 de persoane au participat, sambata, in Piata Victoriei, la mitingul de protest organizat de Miscarea Populara impotriva "abuzurilor USL". Potrivit organizatorilor, prin modificarile aduse Codului Penal, USL "continua obiectivele loviturii de stat de anul trecut". Participantii la miting au cerut demisia guvernului Ponta, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.

Protest in Piata VictorieiFoto: Hotnews

"Ponta Victor Viorel, o rusine la Bruxelles", "Vrem dreptate, nu superimunitate", "PCR nu a murit, USL l-a mostenit", au scandat protestatarii.

Manifestatia are loc dupa ce majoritatea parlamentara a votat, marti, o serie de modificari la Codul Penal, care scot parlamentarii si pe presedintele Romaniei de sub incidenta obligatiilor asimilate functiei publice si dau primarilor si sefilor de consilii judetene posibilitatea de a lua decizii in conflict de interese fara sa intre sub incidenta reglementarilor penale specifice.

"DNA, nu uita, noi suntem de partea ta", au mai scandat manifestantii.

protest01

"Protest and survive"

Foto: Hotnews

"Nu trebuie sa uitam de ce ne-am adunat aici - martea neagra a scos Miscarea Populara in strada. Martea neagra va ramane pentru multi ani de-acum incolo un moment nefericit pentru istoria noastra nationala, pentru identitatea noastra europeana", a spus presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac.

Deputatul a atras atentia ca "USL a trecut peste linia rosie si vrea sa ne scoata in afara Europei", prin modificarile la Codul penal.

"Miscarea Populara a iesit in strada pentru ca vrea sa demonstreze clar ca pe aici nu se trece, exista limite peste care nu se poate trece. USL a trecut peste linia rosie, vrea sa ne scoata in afara Europei, vrea sa devenim cei mai saraci europeni, iar noi nu putem accepta asa ceva. Am iesit in strada pentru ca Ponta si Antonescu sa inteleaga un lucru foarte clar: toti romanii vor sa fie in Europa, toti parlamentarii sa fie egali in fata legii, nu exista parlamentari care sa se bucure de privilegii nici la Lisabona, nici la Madrid si nici la Bucuresti. Daca n-au furat, n-au mintit si nu-i pacalesc pe romani, n-au de ce sa se teama", a mai spus Tomac.

De asemenea, manifestantii au tinut si un scurt moment de reculegere in memoria mortilor de la Timisoara din decembrie 1989 si au evocat Revolutia de acum 24 de ani: "Inc-o Revolutie, ultima solutie!".

protest5

"Copiati, copiati, copiati!"

Foto: Hotnews

"Acum 24 de ani, un numar mult mai mic de oameni incepea schimbarea Romaniei, in Timisoara. In 14 decembrie 1989 au fost primii oameni care au inceput drumul Romaniei spre democratie", a declarat consilierul prezidential Daniel Funeriu, cel care facuse apel pentru momentul de reculegere.

Fostul ministru al Educatiei a invocat si nevoia de unitate intre Miscarea Populara si Partidul Forta Civica, pentru a face opozitie.

"Este aici toata Miscarea Populara care a venit alaturi de Forta Civica sa facem acea opozitie de care este nevoie?", li s-a adresat el manifestantilor.

De altfel, la miting a fost prezent si presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, lider al partidului Forta Civica.

La randul lui, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a lansat un atac dur la adresa USL si in special a senatorului social-democrat Mircea Geoana, care a candidat pentru Presedintie in 2009.

protest3

Gioponta 100% original

Foto: Hotnews

"Si-au aranjat un buget prin care sa fure, la anul, la alegeri, asa cum au facut-o si altadata. Minciuna, prostia si hotia sunt evidente. Sa ne gandim insa, ce-ar fi fost Romania acum daca in fruntea tarii nu era Traian Basescu. Imaginati-va Romania cu dobitocul de Mircea Geoana acolo. Ce-ar fi fost Romania fara ANI si DNA? Si-asa devine patria hotilor", a spus profesorul universitar.

Spre finalul mitingului, si presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a venit la manifestatia Miscarii Populare, din Piata Victoriei, si a cerut demisia Guvernului Ponta.

"Sa nu ne mai miscam din fata Guvernului pana nu le intra bine in cap ca asa nu se mai poate. Forta si unitate!", a spus fostul premier.

Mihai-Razvan Ungureanu a fost desemnat oficial, sambata, candidatul Fortei Civice la alegerile prezidentiale din 2014, in cadrul reuniunii Consiliului National al formatiunii.

La manifestatie au mai participat fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, vicepresedinte al Miscarii Populare, europarlamentarul Cristian Preda, trecut si el in partidul Miscarea Populara, precum si sportiva Ruxandra Dragomir, presedinta Organizatiei de Femei a PMP.

Miscarea Populara, miting de protest

Miscarea Populara, miting de protest

Foto: Facebook

Partidul Miscarea Populara anunta organizarea unui protest impotriva "abuzurilor USL", sambata, intre orele 12.00-14.00, in Piata Victoriei, afirmand ca, prin modificarile aduse Codului Penal, USL "continua obiectivele loviturii de stat de anul trecut".

"Miscarea Populara continua protestele publice impotriva abuzurilor USL. Veniti alaturi de noi sambata, 14 decembrie 2013, ora 12.00, in Piata Victoriei!", este apelul lansat pe Facebook de PMP.

"Prin modificarile aduse Codului Penal, USL continua obiectivele loviturii de stat de anul trecut, intentionand in mod vadit sa puna sub control justitia, institutiile mas-media, sa diminueze capacitatea institutiilor create cu greu, precum ANI si DNA, de a face fata coruptiei si abuzurilor pe care le fac oamenii politici. Aceste modificari sunt dramatice si darama 10 ani de munca si de activitate a institutiilor anticoruptie din Romania, institutii specializate exact in lupta impotriva coruptiei. Regimul USL are ca obiectiv clar sa fie ferit de justitie si sa acapareze toata puterea sau cel putin sa faca inutila puterea judecatoreasca. (sursa)

In conditiile in care caile legale, constitutionale de contracarare a acestor modificari sunt aproape inexistente, singura solutie ramane STRADA!

Romania este si trebuie sa ramana stat de drept, membru al Uniunii Europene si al NATO!

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" (art. 16 alin. 2 din Constitutia Romaniei)", arata Partidul Miscarea Populara, intr-un comunicat difuzat vineri.