Deputatul Eugen Nicolicea a declarat vineri ca va pregati materialele pentru ambasadori si ministrul Justitiei, subliniind ca pentru ambasadori se vor trimite o serie de materiale traduse in limbi de circulatie internationala, scrie Agerpres.

"Vom pregati materialele pe care am spus ca le vom trimite si la ambasadori si la domnul ministru (ministrul Justitiei-n.r.) si va vom tine la curent. (...) In momentul in care consideram ca exista ceva neclaritati sau respectivii ne vor mai solicita, atunci trebuie sa le avem pregatite. De asemenea, am promis ca le vom trimite o serie de materiale traduse in limbi de circulatie internationala si acest lucru trebuie sa il realizam. Atat selectarea materialelor, cat si traducerea trebuie facuta la Camera cu ajutorul expertilor si evident ca fara sprijinul si ordinul domnului presedinte nu puteam sa le facem", a spus Eugen Nicolicea vineri la Palatul Parlamentului.

Intrebat de ce presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, nu a participat la intalnirea cu ministrul Justitiei, el a raspuns ca a fost o discutie tehnica la care au participat cei din comisia Juridica.

Eugen Nicolicea a mai precizat ca nu stie daca ministrul Justitiei va veni luni in Parlament pentru a avea o discutie punctuala cu deputatii din comisia Juridica.

"Poate ca vom sta la nivel de tehnicieni in discutie, poate ca ne deplasam acolo daca este mai usor pentru consilieri. Aici avem spatiu suficient", a explicat Nicolicea.