Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, declara ca ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor de marti a fost modificata in plen, nu stabilita la nivelul liderilor de grup, asa cum a sustinut Victor Ponta, motiv pentru care isi rezerva dreptul de a-l actiona in instanta pe premier.

"Nu am participat la nici o intalnire formala, informala sau negociere, cu nici unul dintre liderii USL, asa cum minte Victor Viorel Ponta, dorind sa ma compromita, atat pe mine personal, cat si opozitia in ansamblu. Domnul Ponta minte cu cea mai mare nerusinare! Ordinea de zi a plenului se stabileste la nivelul Comitetului Liderilor de grup si se aproba de catre Biroul Permanent. Dovada asupra acestui lucru stau stenogramele Biroului Permanent, documente care sunt publice. Ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor din data de 10 decembrie 2013 a fost modificata si completata direct in plen, la inceperea lucrarilor, prin solicitarea Liderului Grupului parlamentar al PSD, domnul Marian Neacsu. Atunci au fost incluse pe ordine de zi 5 proiecte legislative noi, sub rezerva primirii rapoartelor de la comisiile permanente", sustine Mircea Toader, intr-un comunicat transmis vineri si citat de Mediafax.

Liderul deputatilor PDL sustine ca Victor Ponta ar trebui sa se informeze corect si sa citeasca stenograma plenului sau sa urmareasca inregistrarea video a sedintei.

"Nici eu si nici colegii mei nu am intrat in posesia rapoartele respectivelor proiecte legislative! Pentru aceste motive imi rezerv dreptul de a-l actiona in instanta pe Victor Viorel Ponta care vrea sa ma compromita, atat pe mine personal, cat si opozitia in ansamblul ei", anunta Mircea Toader.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, referitor la faptul ca Traian Basescu i-a cerut demisia pentru ca stia de modificarile la Codul Penal, ca nu trebuia neaparat ca el sa stie acest lucru si ca Valeriu Zgonea i-a spus ca acest proiecte au fost puse pe ordinea de zi de toti liderii de grup.

"Dincolo de declaratiile politice, va spun ca nu trebuia neaparat sa stiu eu de tot ce voteaza Parlamentul. Parlamentul este seful Guvernului, si nu invers", a afirmat Ponta.

Premierul a aratat ca legea amnistiei este singura despre care stia si pe care o sustine in continuare, "intr-o forma care sa raspunda tutuor asteptarilor", adica amnistia sa nu se refere la fapte de violenta si de coruptie.

"In mod sigur se va discuta in continuare si se va vedea care este forma cea mai buna", a adaugat Ponta.

El a mai spus ca, referitor la Codul penal, a avut vineri o discutie cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si acesta l-a informat ca toate legile, inclusiv Codul Penal, au fost discutate in comitetul liderilor de grup, in care au fost prezenti toti liderii grupurilor parlamentare, iar acestia au decis includerea lor pe ordinea de zi a Camerei.