Deputatul Gigel Stirbu, propus de PNL pentru portofoliul Culturii, a fost solicitat, vineri, sa comenteze declaratia scriitorului Andrei Plesu la adresa sa, care spusese ca "inca un Gigel nu mai conteaza", el raspunzand ca este mandru si le multumeste parintilor pentru "numele care mi l-au dat", scrie Mediafax.

Intrebat cum priveste declaratia lui Andrei Plesu care a spus, in legatura cu nominalizarea sa, ca "inca un Gigel nu mai conteaza", Stirbu a raspuns: "Sunt extraordinar de mandru de numele meu si multumesc parintilor de numele care mi l-au dat".

Filosoful Andrei Plesu a fost intrebat vineri ce parere are despre eventuala numire a lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii, el declarand ca nu il cunoaste, nu a auzit niciodata de acesta si ca "un Gigel in plus nu mai conteaza".

"Nu am auzit niciodata de domnul asta, ori la Cultura imi imaginez ca ar trebui sa apara totusi si personaje care au un anumit curriculum in domeniu", a spus Plesu.

El a mentionat ca nu stie cine este Gigel Stirbu.

"Cum il cheama?", s-a interesat Plesu.

Dupa ce jurnalistii i-au spus ca numele acestuia este Gigel-Sorinel Stirbu, Plesu a spus: "Dupa mine, Gigel e foarte potrivit pentru o functie care cere anvergura europeana. La noi e plin de Gigei in toate posturile si in toate institutiile. Un Gigel in plus nu mai conteaza".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia in unanimitate ca Gigel Stirbu sa fie propus pentru portofoliul Culturii, in locul lui Daniel Barbu, cu aceasta decizie fiind informat si premierul Victor Ponta.

Antonescu a sustinut ca Stirbu se afla la al doilea mandat de parlamentar si beneficiaza de "deplina incredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat in toate planurile".

"Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Stirbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este presedinte al Comisiei de cultura, arta si mass-media din Camera Deputatilor, care a fost in Guvernul Tariceanu secretar de stat in acest minister. Este unul dintre colegii nostri din noul val, din tanara generatie, in orice caz mult mai tanara decat a mea, care au confirmat in toate planurile, in care avem deplina incredere, este o decizie si aceasta luata in unanimitate", a declarat liderul PNL.

Daniel Barbu a demisionat, joi, din functia de ministru al Culturii.

Citeste si: