Deputati din Comisia Juridica s-au deplasat vineri la Ambasada Statelor Unite, pentru discutii privind modificarile aduse Codului Penal si care acorda o super-imunitate demnitarilor, dar presedintele PNL, Crin Antonescu, acuza faptul ca reprezentantii liberalilor in aceasta comisie nu au fost inclusi pe lista participantilor, desi au incercat sa participe.

Deplasarea deputatilor Comisiei Juridice vine dupa ce, joi, membrii PSD si PC s-au intalnit cu reprezentanti ai ambasadelor Germaniei, Frantei si Marii Britanii, pentru discutii pe aceeasi tema.

Crin Antonescu a afirmat vineri ca reprezentantii PNL "nu au fost nici instiintati, nici invitati" si, desi au incercat sa participe, "nu erau pe lista, ceea ce mi se pare nefiresc".

"Cativa ambasadori au fost ieri in Parlament la discutii in Comisia Juridica, inteleg ca azi o delegatie a Comisiei Juridice s-a deplasat azi la ambasada SUA", a spus Crin Antonescu, care a subliniat ca membrii PNL au incercat joi sa contacteze conducerea Comisiei (unde deputatul PC Bogdan Ciuca este presedinte), fara succes insa. "La ambasada americana se intra cu lista, nu erau" pe acea lista, a adaugat el.

Intrebat daca deputatilor PNL nu li s-a raspuns la telefon de catre colegii din PNL si PC, Antonescu a raspuns: "Cam asa".

"Este doar un lucru nefiresc, il semnalez ca atare", a notat el.