Dan Voiculescu scrie pe blog, intr-un articol intitulat "Pact cu Diavolul", ca presedintele Traian Basescu, pe care il numeste "Pinochio", minte cand afirma ca "un politician nu trebuie sa se dea pe mana patronilor de presa", si ii "aminteste" acestuia de "intalnirea de la Crowne Plaza cand se caciulea la mine sa apara la Antena 1 ca si candidat la Primaria Capitalei. Sau cand il ruga pe Marius Tuca sa ne intalnim la Taverna Sarbului".

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

"Aseara, in cadrul unei emisiuni televizate, Traian Basescu a declarat ca Antonescu nu a sprijinit legea amnistiei ca semnal pentru Dan Voiculescu. Apreciez sinceritatea lui Basescu cand anunta ca s-a inteles cu Antonescu sa ma 'bage' la inchisoare, ca si cum ei doi ar hotara acest lucru, nu instantele de judecata. Apreciez onestitatea cu care anunta instantele de judecata ca sunt un 'viitor puscarias', sugerandu-le sa se conformeze viziunii sale," scrie Voiculescu.

"Presedintele Pinochio a revenit si la veche obsesie cu patronii de presa. Cand spune ca 'un politician nu trebuie sa se dea pe mana patronilor de presa', Traian Basescu, evident, minte. Vreau sa-i amintesc intalnirea de la Crowne Plaza cand se caciulea la mine sa apara la Antena 1 ca si candidat la Primaria Capitalei. Sau cand il ruga pe Marius Tuca sa ne intalnim la Taverna Sarbului. Ori scena in care imi explica servil sa nu mizez pe un 'cal mort' (Tariceanu) si sa fac pact cu el.

Cele de mai sus sunt fapte, nu vorbe, intamplate, nu imaginate. Iar daca Presedintele Masaverde mai are un pic de onoare, il invit sa le recunoasca," adauga el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la emisiunea "Adevarul Live", ca nu a fost o presiune mica din partea lui Dan Voiculescu pentru Legea amnistierii si gratierii, ci o presiune consistenta, atat pe Crin Antonescu, cat si pe Victor Ponta.

"Voiculescu este un viitor puscarias. Cel putin asa cum arata prima instanta, cu cinci ani. Nu a fost o presiune mica din partea lui Voiculescu pentru aceasta lege cu amnistia si gratierea, ci o presiune consistenta, in mod cert pe ambii lideri, si pe Ponta, si pe Antonescu", a spus Traian Basescu.