Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu s-au intalnit joi seara epntru a discuta despre propunerea pentru Curtea Constitutionala, informeaza Digi 24. Presedintele PSD a declarat in timpul zilei ca ii va ruga pe colegii sai sa il sustina pe Lucian Bolcas. Potrivit B1TV, la intalnire au mai luat parte presedintele UNPR Gabriel Oprea, liderul PC Daniel Constantin dar si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Amintim ca numele lui Lucian Bolcas, propus de Senat pentru un post de judecator al Curtii Constitutionale, este mentionat intr-un raport al Institutului Elie Wiesel privind antisemitismul si negarea Holocaustului in Romania, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei. Acuzatiile, reluate miercuri seara de presedintele Traian Basescu, l-au facut pe Crin Antonescu sa afirme joi ca aceste afirmatii trebuie analizate.

Premierul Victor Ponta, seful PSD, a afirmat joi ca va "ruga" senatorii social-democrati sa voteze numirea lui Lucian Bolcas in functia de judecator la Curtea Constitutionala, printre argumentele invocate de acesta fiind "uriasa experienta juridica" si calitatea umana a fostului deputat PRM.

Intalnirea liderilor USL are loc in contextul tensiunilor din ultimele zile provocate de modificarile adoptate marti de deputati la Codul penal, modificari criticate de Comisia Europeana, de mai multe ambasade europene dar si de ambasada SUA.