Premierul Victor Ponta a declarat joi ca nu a fost la curent cu modificarile aduse de parlamentari Codului Penal insa "Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie". Premierul a raspuns si criticilor aduse de presedintele Traian Basescu, care l-a acuzat ca va profita de plecarea in Africa de Sud pentru a nu isi asuma raspundere pentru actiunile majoritatii USL, declarat ca "nu am putut sa aranajez funeraliile lui Nelson Mandela in functie de programul Parlamentului".

Victor PontaFoto: Agerpres

Intrebat daca stia dinainte ce modificari va face Parlamentul Codului Penal, Ponta a raspuns: "De amnistie am stiut, si in continuare cred ca, atata vreme cat nu intra sub incidenta legilor de amnistie infractiunile cu violenta si cele de coruptie, e buna o lege pntru amnistie. [...] Despre cealalalte (modificarile Codului penal - n. red.) nu am stiut, dar Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie".

"Am auzit ca eram la Johannesburg special ca se vota. Nu ma supraevaluati. Nu am putut sa aranaajez funeraliile lui Nelson Mandela in functie de programul Parlamentului. Am considerat ca e normal ca Romania sa fie reprezentata la acele funeralii si cred ca observatia ca am pus funeralii ca sa nu fiu la Parlament e o chestiune deja patologica", a declarat Ponta.