Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca legile care acorda super-imunitate parlamentarilor nu pot fi rediscutate, asa cum a cerut joi liderul PNL, deoarece au fost semnate de presedintii celor doua Camere, Valeriu Zgonea si Crin Antonescu, singurele solutii fiind retrimiterea textului legislativ de catre seful statului, Traian Basescu, sau declararea proiectelor ca fiind neconstitutionale.

Potrivit unor surse oficiale din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, nu se poate rediscuta textul, deoarece procedura legislativa a demarat deja, iar presedintii celor doua Camere si-au pus semnatura pe cele doua proiecte de lege.

De asemenea, a inceput termenul de trei zile pentru a fi contestate la Curtea Constitutionala.

Singurele solutii in acest moment sunt declararea legii ca fiind neconstitutionala, dupa ce PDL va contesta legea, asa cum a anuntat, sau nepromulgarea legii de catre Traian Basescu si retrimiterea sa pentru reexaminare.

Crin Antonescu a facut joi un pas inapoi in fata presiunii publice fata de modificarile Codului Penal si i-a cerut sefului PSD al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa rediscute modificarile Codului Penal care dau demnitarilor si primarilor super-imunitate.

Crin Antonescu a anuntat ca PNL va vota impotriva legii cind va fi retrimisa de presedintele Basescu in Parlament.