¬Elena Udrea a declarat luni, ca raspuns la afirmatiile lui Vasile Blaga referitoare la retragerea sa din batalia interna a PDL pentru propunerea la prezidentiale, ca a remarcat "lipsa de eleganta" a presedintelui PDL si ca nu intelege "de ce isi pune domnul Blaga mana in cap precum chelul."

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca s-a asteptat ca Elena Udrea "sa fie mult mai aproape de partid, mult mai muncitoare de exemplu la dezbaterea bugetului, unde a facut figuratie cateva minute" si a aratat ca aceasta "iese in fata" doar cu afirmatii privind PDL "care ii fac rau ei", relateaza Mediafax.

El a mai spus ca Elena Udrea "este mai mult cu sufletul in alta parte decat in PDL".

"De altfel, m-as fi asteptat ca ea sa fie mult mai aproape de partid, mult mai muncitoare, de exemplu la dezbaterea bugetului, unde a facut figuratie cateva minute si atunci sigur ca as fi apreciat lucrurile astea. Dar eu cred ca ea mai mult cu sufletul este in alta parte decat in PDL", a apreciat Vasile Blaga.

Blaga a mai fost intrebat de ziaristi daca a mai discutat in ultima perioada cu Elena Udrea si daca declaratiile acesteia prejudiciaza imaginea partidului.

"Am avut o discutie cu domnia sa la cererea domniei sale inainte de a incepe competitia interna in partid, cand a dorit sa candideze, dar si-a evaluat sansele si probabil ca a batut in retragere din cauza asta. In rest, toate la timpul lor! Vin sarbatorile si trebuie sa fim pozitivi, nu?", a raspuns Blaga.

Reactia Elenei Udrea:

"In ce priveste declaratiile domnului Vasile Blaga despre mine, cred ca intrebarea care trebuie pusa in mod firesc este, de ce n-a candidat chiar dansul pentru prezidentiabil? Este seful partidului, deci presupunem ca este cel cu credibilitatea si potentialul cele mai mari de a castiga Presedintia Romaniei. Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc lipsa de eleganta de care acesta a dat dovada. Eu, spre deosebire de multi de prin PDL, chiar fac opozitie si ma bat cu USL. Iar asta nu o poate nega nimeni", a declarat Elena Udrea, citeaza EVZ.

"Nu inteleg de isi pune domnul Blaga mana in cap precum chelul. Eu nu am spus ca alegerile interne au fost trucate, desi as fi avut toate motivele sa gandesc asa, avand in vedere modul in care domnul Blaga a organizat alegerile in care el insusi a iesit presedinte de partid, in martie", a adaugat Elena Udrea.

Ea a aratat ca, in opinia ei, ar fi fost mai important "si mai de efect pentru electorat" daca acum PDL ar fi facut "pasul inainte pe un proiect unic de centru-dreapta", iar candidatul la Presedintie ar fi fost desemnat dupa acest pas.

"I-am spus domnului Blaga ca nu cred ca solutia este sa dea drumul acum competitiei interne, ci sa incercam unificarea partidelor de centru-dreapta, mai intai. Am mai adaugat ca nu mi se pare normal sa sustina un personaj pe care-l critica aspru pe vremea Guvernului Boc, venit in partid doar pentru isi doreste sa candideze si pentru ca nimeni altcineva nu i-a oferit aceasta posibilitate si nici nu a fost in stare sa stranga semnaturi pentru un partid nou, asa cum a incercat. (...) Adica as fi inteles daca-l convingeam pe cineva ca domnul Isarescu sa candideze pentru noi. Dar sa aduci pe unul pe care tu trebuie apoi sa te chinui sa-l ridici la scorul partidului, mi se pare gresit total", a explicat Elena Udrea.

Ea a ratat ca in final i-a spus lui Blaga ca se gandea sa intre in competitia interna a partidului dar nu impotriva unuia "care nu are nicio legatura cu partidul".