Conducerea PDL discuta luni propunerea de excludere din partid a deputatului Florin Popescu. Fostul sef al filialei PDL Dambovita si omul de incredere al Elenei Udrea este acuzat de organizatia din care face parte ca a incalcat statutul participand la inaugurarea sediului Miscarii Populare. Florin Popescu este prezent la sedinta PDL insa a refuzat sa faca declaratii.

UPDATE: Florin Popescu a fost exclus din partid, decizia fiind luata cu 32 de voturi pentru, 1 impotriva si 2 abtineri, au declarat pentru HotNews.ro surse democrat-liberale.

"Vom discuta si cazul de la Dambovita si, cum este si statutar, vom lua o decizie prin vot secret. Vi se pare firesc sa participi la constructia unui alt partid politic, declarandu-ti in acelasi timp, ipocrit, sustinerea fata de PDL? Cum sa nu incalce statutul daca tu te ocupi de constructia unui alt partid politic", a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga, inaintea sedintei.

In urma cu o saptamana, Biroul Permanent National al PDL a discutat solicitarea conducerii Organizatiei Dambovita de excludere a deputatului Florin Popescu. Potrivit statutului partidului daca conducerea PDL hotaraste excluderea acestuia, decizia trebuie sa fie validata si de Consiliul National de Coordonare.

Florin Popescu a fost seful organizatiei PDL Dambovita pana in iunie 2013 cand a fost inlocuit de catre conducerea centrala in urma unor conflicte intre acesta si membrii organizatiei pe care o conducea.

Totodata, Popescu a sustinut-o puternic pe Elena Udrea la sefia PDL in martie 2013 si a ramas alaturi de aceasta si in prezent. In Parlament si in interiorul partidului este cunoscut ca omul de baza al acesteia alaturi de Gheorghe Stefan (Pinalti).