Partia de la Obarsia Lotrului, din domeniul schiabil "Transalpina Ski Resort", va fi finantata din fondul de rezerva al Guvernului, a declarat luni pentru Agerpres deputatul social-democrat Aurel Vladoiu.

"I-am reamintit lui Liviu Dragnea ca, in programul de guvernare, ne-am asumat cele 2.500 de obiective aflate intr-un stadiu avansat de finalizare si trebuie sa ne tinem de cuvant in fata romanilor. I-am spus ca domeniul schiabil Voineasa - Obarsia Lotrului nu se regaseste in Ordonanta 29, fapt pentru care am discutat cu ministrul Maria Grapini, care mi-a transmis ca nu are fonduri la dispozitie pentru finalizarea acestui obiectiv, care este realizat in proportie de 92%. Nu am lasat lucrurile asa, am discutat cu vicepremierul Chitoiu si, din nou, cu Liviu Dragnea, care mi-au precizat ca i-am convins si vor gasi solutii de finantare, in 2014, din fondul de rezerva al Guvernului", a spus Aurel Vladoiu.

Parlamentarul valcean a adagat ca a reluat si demersurile pentru tronsonul de autostrada Sibiu - Pitesti.

"Am discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea asupra acestui aspect, am discutat si cu vicepremierul Daniel Chitoiu. De asemenea, i-am dus personal doua scrisori premierului Victor Ponta, privind autostrada Sibiu - Pitesti si domeniul schiabil din nordul judetului nostru. Iar lucrurile trebuie sa se lege, pentru ca traseul autostrazii este vital pentru economia Valcii, pentru turism, avand in vedere drumurile de mare interes turistic Transalpina si Trasfagarasan, dar si domeniul schiabil Voineasa - Obarsia Lotrului. De altfel, la intalnirea cu premierul Ponta, impreuna cu parlamentarii din judetul Arges i-am transmis ca preturile avansate pana acum nu sunt reale, pentru ca cele trei studii se contrazic asupra celor 110 kilometri de autostrada de la Sibiu la Pitesti. Valea Prahovei va fi blocata, iar tot drumul de la Bucuresti la Brasov va fi ucigator daca traseul Culoarului IV pan-european va fi mutat spre Comarnic - Brasov. Am auzit si eu ca acest drum va fi facut in parteneriat public - privat, pentru ca firma privata are tot interesul sa taxeze romanii dupa ce va finaliza lucrarea", a mai spus Vladoiu.

Atat autostrada Sibiu - Pitesti, cat si finalizarea partiei de schi de la Obarsia Lotrului nu figureaza printre investitiile finantate din bugetul de stat pe 2014.