Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat joi seara, la revenirea dintr-o vizita efectuata in Republica Moldova, ca discursul sustinut in aceeasi seara de Traian Basescu, in care l-a acuzat pe Victor Ponta ca este corupt si fura, arata ca "lucrurile continua sa se degradeze".

"Lucrurile continua sa se degradeze. Se vorbeste cu maxima iresponsabilitate, de sub steagul tricolor, de partide care fura bani, care fura bugete intregi. Se amesteca lucruri sub orice nivel", a spus Antonescu.

Liderul liberalilor si-a exprimat speranta ca Traian Basescu va retrimite rapid Parlamentului proiectul de lege a bugetului, avand in vedere ca decizia sa este cunoscuta public.

"Faptul ca va respinge bugetul nu e nicio surpriza, e dreptul domniei sale. Cred ca ar fi fost mult mai serios fata de cetatenii Romaniei, odata ce presedintele si-a facut pe larg cunoscut punctul de vedere si decizia, la care are dreptul, sa o faca imediat ce legea ajunge la promulgare, decizia se cunoaste, e clar ca e hotarat si ca a facut analiza acestui buget", a comentat Crin Antonescu, intr-o declaratie sustinuta la aeroportul Otopeni, la Salonul Prezidential.

Acesta a afirmat insa ca nu ar fi "o chestiune serioasa" sa se traga de timp inca zece zile inainte ca Basescu sa retrimita bugetul la Parlament.

Ar fi "o chestiune cel putin frivola sa incepem un joc de calendar. Cred ca ar fi fost decent fata de cetateni, de contribuabili", sa-l trimita la Parlament rapid, a mai spus acesta.