Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca vicepresedintele PNL Cristian Buican, care i-a cerut demisia ministrului Dan Sova pentru ca a renuntat la autostrada Sibiu-Pitesti, face "un pic de populism local", spunandu-le oamenilor din Valcea o poveste, transmite Mediafax.

"E un pic de populism local. Acum e posibil ca si primarul meu de la Targu Jiu sa-mi ceara demisia ca nu ajunge autostrada pana la Targu Jiu, desi as vrea sa ajunga. Problema este ca, stiti cum, mai pacalesti pe oameni acolo ca tu te-ai batut si n-a iesit de la Bucuresti", a spus Ponta.

El a precizat ca intelege acest populism local pana la un punct.

"De la un punct incolo cred ca datoria mea cel putin sa le spun oamenilor adevarul. Si e mai bun adevarul, ca altfel povesti cu autostrada cred ca aud oamenii din Valcea de 20 de ani. O sa mai auda si de la domnul Buican. Mare lucru, inca unul care le spune o poveste", a aratat Ponta.

El a mentionat ca in primul rand se face autostrada de la Pitesti catre Valcea si ca pentru tronsonul dintre Ramnicu Valcea si Sibiu exista niste studii de fezabilitate care presupun o suma foarte mare, in jur de 4,5 miliarde de euro, care de fapt depaseste toata suma aferenta autostrazilor.

"Noi avem cu totul trei miliarde pentru toata Romania si, daca am incepe sa facem pe studiul vechi de 4,5 miliarde, nu ne ajung banii nici pentru bucata aia. Am vazut populismul si al unora dintre jurnalistii basisti ca de ce facem la Alexandria si nu facem Sibiu-Valcea? Mi-ar placea, doar ca la Alexandria e 350 de milioane, dincolo e trei miliarde jumate. E doar o diferenta de unu la zece, ca pret, ori banii nu-i avem", a precizat Ponta.

El a spus ca pentru segmentul Valcea-Sibiu primul lucru care se va face in 2014 este actualizarea studului de fezabilitate pentru a gasi posibilitati de constructie cu un pret "mai rezonabil".

"Daca dam patru miliarde jumate, nu-i avem. Adica nu o facem. Mintim. Domnul Buican poate sa-i minta pe oamenii din Valcea ca are dansul patru miliarde jumatate. Eu nu pot sa fac chestia asta. Eu pot doar sa spun adevarul si ieri mi-am asumat riscul si bine am facut sa le spun tuturor cetatenilor din toata tara pe unde avem bani sa treaca autostrada si pe unde nu-i avem", a spus Ponta.

Cristian Buican, vicepresedinte al PNL, a cerut miercuri demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, pentru ca acesta a renuntat la autostrada Sibiu - Pitesti. Buican a declarat, citat de Agerpres, ca Sova a condamnat definitiv economia judetelor Valcea, Arges si Dambovita.

O noua razvratire s-a produs miercuri chiar in interiorul PSD. Viceprimarul municipiului Pitesti, Laurentiu Zidaru, a criticat dur guvernul condus de Victor Ponta. "Probabil ca ar fi trebuit sa iesim in strada ca sa le atragem atentia guvernantilor! Suntem foarte buni in campanie, atunci Argesului i se ofera atentie, ni se promit si noua una-alta, dupa care nu mai sunt, brusc, bani pentru proiectele noastre! (...) O sa asteptam investitori cum asteptau bunicii nostri sa vina americanii daca nu intervenim la Bucuresti!", a spus viceprimarul PSD.