Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca PSD va avea 3 senatori si 3 deputati in Comisia de ancheta Calaras. Potrivit premierulu, presedintele comisiei, propus de PSD este UNPR-istul Eugen Nicolicea. Desi, Victor Ponta a propus si a insistat ca Parlamentul sa infiinteze o comisie de ancheta care sa verifice terenurile cumparate de Ioana Basescu, social democratii au evitat sa-si asume conducerea acesteia.

"S-a facut o lista de propuneri, a sa va spuna liderul de grup, dl Neacsu, sunt 3 senatori si 3 deputati. Presedinte probabil ca va fi dl deputat Eugen Nicolicea", a declarat premierul Victor Ponta intrebat daca s-a stabilit componenta Comisiei de ancheta Calarasi.

In ceea ce priveste componenta comisiei, din partea PSD ar urma sa ia parte, "dna Firea, dl. Serban Nicolae - dl Neacsu va da toata lista - dl deputat Adam, dl deputat Solomon - am uitat pe cineva, cati sunt? - si dl senator Fifor, pentru ca a fost prefect si stie foarte bine", a mai aratat premierul.

Intrebat despre liberalii au mai propus ca sefia comisie sa fie asumata de liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, Ponta a raspuns: "Nu, nici vorba, dansii si-au desemnat niste reprezentanti, aia a fost pentru dvs, asa, pentru presa. Nu stiu daca a fost gluma sau a fost o ironie, dar a fost pentru presa, nu pentru noi".

La obsevatia ca presedintele PNL Crin Antonescu l-a propus pe Ilie Sarbu, Ponta a aratat ca, atunci cand liderul liberal "o sa fie sef la PSD, o sa faca propuneri, eu nu fac propuneri la PNL nici domnia sa la PSD".

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi si a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri, Birourile permanente reunite urmand sa aprobe luni hotararea de infiintare a acesteia, care trebuie supusa apoi votului plenului comun.