Cristian Buican, vicepresedinte al PNL, a cerut miercuri demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, pentru ca acesta a renuntat la autostrada Sibiu - Pitesti. Buican a declarat, citat de Agerpres, ca Sova a condamnat definitiv economia judetelor Valcea, Arges si Dambovita.

"Cand am iesit public luna trecuta si am cerut demisia lui Sova, a lui Cilea si a celorlalti reprezentati PSD-isti din Valcea, majoritatea a zis ca nu am dreptate si sa asteptam, ca nu se poate sa nu facem acest tronson. Iata ca am avut dreptate si ca reprezentantii PSD-isti care si-au asumat constructia de autostrazi din Romania au lucrat impotriva intereselor judetului Valcea, Arges si Dambovita. Sunt curios ce mai pot zice PSD-istii valceni acum, dupa ce insusi prim-ministrul si seful lor de partid sustine autostrada Sibiu - Brasov si nu Sibiu - Pitesti', a declarat pentru Agerpres presedintele PNL Valcea, deputatul Cristian Buican.

UPDATE 12.03: Seful PSD Valcea, Ioan Cilea, a declarat pentru Evz.ro in replica la acuzele lui Buican: "E tampit. Domnul prim-ministru m-a anuntat ca se face autostrada. Mai nou, in fiecare zi se duce la vanatoare. In loc sa se duca in Parlament, merge si omoara animale"

Reamintim ca premierul Victor Ponta a prezentat marti in Parlament un plan cincinal de construire de autostrazi. Planurile prezentate de premier indica faptul ca prin fondurile europene nerambursabile alocate coridoarelor centrale europene, guvernul opteaza pentru mai multe tronsoane de autostrada in zone precum Craiova - Calafat sau Bucuresti - Alexandria (fieful vicepremierului Liviu Dragnea), in loc sa completeze si sa finalizeze coridorul prioritar Sibiu - Pitesti, care ar lega Capitala si orasul-port Constanta de autostrazile din UE.

"Reprezentantii PSD Valcea ori nu au sustinut tronsonul Sibiu - Pitesti, ori nu inteleg beneficiile unei autostrazi, ori nu sunt luati in seama de colegii lor de la Bucuresti. In oricare din cele trei cazuri, situatia este foarte grava. Si-au aratat limitele si au facut un mare rau judetului Valcea si din aceasta cauza le cer demisia in frunte cu Dan Sova", a mai spus Cristian Buican.

Deputatul liberal considera ca anuntul facut marti de reprezentantii PSD va avea consecinte nefaste asupra intregii economii nationale, Dacia-Renault, compania privata cu cel mai mare aport la PIB-ul Romaniei anuntand ca tronsonul de autostrada Sibiu - Pitesti este prioritar si necesar.

Cristian Buican sustine ca taierea de pe lista autostrazilor prioritare a tronsonului Sibiu - Pitesti afecteaza grav atat viitorul judetului Valcea, cat si interesul potentialilor investitori de la Oltchim si din domeniul turistic.

Potrivit proiectului de autostrazi prezentat de premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova, prioritar este tronsonul de autostrada Sibiu - Brasov, urmand ca Sibiu - Pitesti sa intre in discutie dupa 2022.