Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu il ataca din nou pe presedintele Traian Basescu, sugerand ca acesta este bolnav si ar fi necesara "o comisie neutra, din afara" care sa-i evalueze stare de sanatate. "S-ar putea din punct de vedere al sanatatii sa nu mai poata. Si asta e foarte grav. Am ajuns in faza in care nu stie ce face. E cea mai grava situatie de pana acum", a declarat la Parlament Ilie Sarbu.

Ilie SarbuFoto: HotNews.ro

Sarbu a evitat sa dea detalii legate de problemele concrete de sanatate pe care le-ar avea Traian Basescu.

"La conferintele de la Cotroceni noi stim ca-l filmeaza o singura camera. De ce? Are vreun motiv special? Bine, nu m-am asteptat ca problemele de sanatate influenteaza in asa mod si decizia politica. Sa nu-ti mai pese de nimic, sa nu-ti mai pese de tara (...) Am fost destul de elegant cand am spus doar acest lucru.

Se pot spune si lucruri mai concrete pe care le stiti cu totii, dar ne facem ca nu le vedem. Ar fi nevoie de o comisie care sa... E o comisie care il verifica anual. Totdeauna a spus ca e sanatos tun. Or, il vedeti si dumneavoastra ca are probleme de sanatate. Sunt vizibile, dar asta nu trebuie sa ii tulbure si decizia politica. E un lucru foarte grav. O comisie medicala, poate una neutra, adusa din afara, sa ii faca o evaluare, ca altfel mergem din razboi in razboi", a mai spus liderul senatorilor PSD.