PDL va participa la dezbaterile din plenul Camerelor reunite asupra legii bugetului pe 2014, dar nu va vota un proiect bugetar al subdezvoltarii, a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, luni, inainte de sedinta Biroului Permanent National al partidului, potrivit Agerpres.

"Pozitia noastra este previzibila din pozitiile noastre de pana acum. Nu vom putea fi de acord cu acest buget de subdezvoltare, pentru ca el este o povara pentru tot mediul de afaceri romanesc. Si anul viitor, romanii, direct sau indirect, vor plati toate birurile pe care Ponta le introduce, nu numai cele pe care le-a introdus pana acum, aproape 30, ci si pe cele pe care le introduce prin modificare la Codul fiscal. Vom participa la dezbateri, ne vom spune punctul de vedere, dar nu vom vota acest buget", a afirmat Blaga, intrebat care va fi pozitia parlamentarilor PDL la dezbaterea din plen a bugetului pe 2014.

Presedintele PDL a adaugat ca democrat-liberalii isi vor sustine amendamentele in masura in care vor avea aceasta posibilitate si majoritatea USL nu va fi 'abuziva'.

Despre atacarea la Curtea Constitutionala a legii bugetului, Blaga a spus ca acest aspect va fi discutat in cadrul sedintei BPN.