Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca nu merge la receptia de duminica seara de la Palatul Cotroceni deoarece "nu poate", pentru ca il are invitat oficial pe presedintele Parlamentului bulgar.

"Am onoarea sa-l primesc asta seara pe presedintele Parlamentului bulgar intr-o vizita oficiala", a precizat Zgonea, potrivit Mediafax.

El a fost intrebat de ziaristi daca merge la Palatul Cotroceni, la receptia oferita de 1 Decembrie: "Nu pot, am un invitat oficial pe care trebuie sa-l respect si sa-l onorez, pentru ca maine seara el pleaca", a precizat Zgonea, referindu-se la oficialul bulgar.

La receptia care va fi oferita de presedintele Traian Basescu, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Nationale, nu vor participa nici premierul Victor Ponta, nici presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a explicat, referitor la faptul ca nu va merge la receptia de duminica seara de la Palatul Cotroceni, ca nu este vorba de "receptie sau nereceptie", dar ca el de fiecare data merge de 1 Decembrie in colegiul sau din Targu-Jiu.

"Nu e vorba de receptie sau nereceptie, e vorba ca de fiecare data, de 1 Decembrie, sunt la Targu-Jiu. E colegiul meu si e normal sa fiu acolo", a spus Ponta.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu va participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni organizata cu ocazia zilei de 1 Decembrie, dar ca a primit o invitatie in acest sens de la Administratia Prezidentiala.

"Am primit invitatia de a participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 1 Decembrie, dar nu o pot onora", a spus Antonescu.

Victor Ponta, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea nu au fost prezenti nici la receptia de anul trecut oferita de catre presedintele Traian Basescu, in 29 noiembrie 2012, la Palatul Cotroceni, noteaza Mediafax.

Atunci, Florin Georgescu a fost singurul ministru prezent la eveniment.

Cu ocazia receptiei din 2012 a fost inaugurat la Palatul Cotroceni si sistemul de lumini pentru sarbatorile de iarna.

De asemenea, printre cei aproximativ 1.000 de invitati prezenti s-au mai numarat ca reprezentanti ai Guvernului si secretarii de stat in MAE Bogdan Aurescu si Ovidiu Dranga, secretarul de stat in MApN Sebastian Huluban si secretarul de stat in MAI Marian Tutilescu.