Senatorul Gheorghe Flutur a fost reales, sambata, presedinte al organizatiei judetene PDL Suceava, iar prim-vicepresedinti ai filialei au fost votati deputatul Ioan Balan si fostul senator Orest Onofrei.

Gheorghe Flutur a fost singurul candidat pentru functia de presedinte al organizatiei, fiind ales cu 947 de voturi "pentru" si trei "impotriva", transmite Mediafax.

Totodata, prim-vicepresedinti ai filialei au fost alesi deputatul Ioan Balan cu cinci voturi "impotriva" si Orest Onofrei cu 21 de voturi "impotriva".

Flutur a spus ca organizatia PDL Suceava este cea in care, in urma cu sase ani, se punea piatra de temelie prin fuziunea dintre PLD si PD.

"De multe ori tonul a fost dat de aici. Nucleul dur al Aliantei DA a fost aici", a spus Flutur.

El i-a spus presedintelui PDL, Vasile Blaga, prezent la Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Suceava, ca impreuna au muncit ca ministri si ca viata a facut sa fie alaturi "pentru o cauza numita dreapta romaneasca".

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca PDL Suceava este una dintre organizatiile puternice ale partidului si si-a adus aportul decisiv in victoriile electorale ale PDL.

El a mai spus ca PDL Suceava a reprezentat "creuzetul miscarii politice" care acum se numeste PDL si este o organizatie "extraordinar de vie", cu peste 10.000 de membri si alti 1.500 de noi membri veniti in ultimele luni, dar si o organizatie de unde nu a plecat niciun primar, recunoscand insa ca exista o problema cu primarul Sucevei, Ion Lungu, care a decis sa mearga pe drumul lui.

Blaga a aratat ca unii "cantau prohodul" PDL si spuneau ca partidul se dizolva, se desfiinteaza, dar ca urmare a sutelor de mii de militanti, partidul este pe un trend pozitiv si a depasit pragul psihologic de 20% in sondaje.