SUA sunt mandre sa aiba un prieten apropiat si un aliat in Romania si ne dorim ca acest parteneriat sa fie si mai puternic in anii care urmeaza, se arata in mesajul adresat vineri seara Romaniei de Departamentul de Stat al SUA, cu ocazia Zilei Nationale de 1 decembrie.

Foto:

"In numele presedintelui (Barack) Obama si al poporului Statelor Unite, transmit urarile noastre de bine tuturor romanilor care isi sarbatoresc Ziua Unirii de 1 decembrie", se mentioneaza in mesajul de felicitare semnat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, citeaza Agerpres.

Seful diplomatiei americane aminteste ca SUA si Romania au avansat in relatia strategica in acest an si mentioneaza inceperea lucrarilor de constructie, in luna octombrie, la scutul de la Deveselu - "o contributie semnificativa pentru securitatea noastra comuna si pentru NATO".

Totodata, Kerry vorbeste si de reinnoirea Acordului Fulbright, prin intermediul caruia peste 3.000 de studenti, profesori si oameni de stiinta din ambele tari au beneficiat de schimburi de experienta inca din 1960.

"Relatiile noastre economice cu Romania sunt deosebit de puternice, cu investitii de miliarde de dolari din 1990", mai scrie Kerry in comunicatul de presa citat.