Fostul presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Dan Mogos, demis recent din aceasta functie de ministrul Agriculturii si pus sub invinuire de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu in forma continuata, s-a autosuspendat din Partidul National Liberal, anunta Agerpres.

Mogos detinea functia de secretar general al PNL Dolj, iar Biroul Permanent Judetean al organizatiei a luat, vineri, act de aceasta decizie. Potrivit unor surse din PNL Dolj, in functia de secretar general al organizatiei a fost ales deputatul Cosmin Enea.

Potrivit DNA, in perioada ianuarie-octombrie 2013, in exercitarea functiei de presedinte al ADS, Dan Mogos si Vincentiu Cuc, in calitate de director al Directiei strategie, managementul datelor si activitatilor din cadrul ADS, sunt acuzati ca ar fi instigat functionarii din subordinea lor cu atributii in domeniul achizitiilor publice sa incalce dispozitiile legale pentru favorizarea unor firme private, finalizate cu incheierea de contracte care prejudiciau bugetul institutiei.

Totodata, Mogos si Vincentiu Cuc ar fi facut presiuni cu amenintarea demiterii din functie a functionarilor din subordine, pentru ca acestia sa nu respecte procedurile legale de achizitie si sa accepte incheierea contractelor in conditii paguboase pentru ADS. Cei doi ar fi modificat programul anual de achizitii publice pe 2013 al ADS cu incalcarea bugetului de venituri si cheltuieli (BVC) prin realocari de fonduri de la repere necesare si utile companiei la altele nejustificate.

Dan Mogos a fost numit presedinte al ADS in iunie 2012 prin ordin al ministrului Daniel Constantin.

Este nascut in anul 1976 si este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, promotia 2000. In perioada 2007-2008 a fost director al Cancelariei Prefectului judetului Dolj, iar din anul 2008 pana la numirea in functia de presedinte ADS, a detinut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj pe probleme economice.