Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a propus vineri lui Traian Basescu sa ramana in politica dupa finalizarea mandatului acestuia de presedinte, pentru ca fara el nu va fi interesant de urmarit evenimentele din Romania, relateaza Agerpres.

"Desi sunteti la sfarsitul mandatului va dorim sa va avem alaturi si sa fiti si in continuare in politica pentru ca fara dumneavoastra n-o sa fie interesant sa urmarim evenimentele din Romania", a declarat presedintele de la Chisinau, in cadrul unei receptii oferite de Ambasada Romaniei cu ocazia Zilei Nationale (1 decembrie).

Nicolae Timofti a multumit Romaniei, dar si lui Traian Basescu personal, pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pe calea integrarii europene, care s-a soldat vineri cu parafarea Acordului de Asociere la UE, la summitul de la Vilnius. "Parafarea Acordului de Asociere ne face mandri ca am ajuns la acest eveniment si vreau sa va multumesc dumneavoastra, Romaniei si tuturor statelor care ne-au ajutat sa ajungem pana aici", a spus Timofti.

El si-a exprimat increderea ca tara sa va continua procesul de integrare europeana, chiar daca vor fi necesare eforturi considerabile. "Vreau ca Republica Moldova sa-si duca la bun sfarsit intentia de a deveni membru al UE si noi sa traim la fel ca cetatenii din Europa. Intelegem ca din acest moment incepe o munca mult mai mare decat cea pe care am depus-o pana acum", a adaugat Nicolae Timofti.

Traian Basescu: Aveam o mica ingrijorare, ca imi termin al doilea mandat inainte ca R. Moldova sa porneasca pe drumul spre UE

Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri, la Chisinau, ca a fost "ingrijorat" pana recent ca s-ar putea sa-si incheie cel de-al doilea mandat fara ca Republica Moldova sa fi pornit pe drumul spre Uniunea Europeana, dar ca, odata cu parafarea Acordului de Asociere, acest risc nu mai exista.

"O sa va marturisesc o mica ingrijorare din sufletul meu, care a fost pana acum, in ultimele luni. Ma gandeam ca s-ar putea sa-mi termin cel de-al doilea mandat si Republica Moldova inca sa nu porneasca pe drumul spre Europa. Iata ca acest risc nu mai exista. Ma bucur ca voi, cetatenii Republicii Moldova, mi-ati dat ocazia sa-mi inchei linistit cel de-al doilea mandat, pentru ca al doilea stat romanesc merge si el dupa primul in UE", a declarat Traian Basescu la receptia organizata de Ambasada Romaniei la Chisinau cu prilejul Zilei Nationale.

La eveniment a fost prezent si Mircea Snegur, primul presedinte de dupa declararea independentei statului vecin.