PDL vrea comisie parlamentara de ancheta impotriva Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu. Democrat liberalii il acuza pe Oprescu ca a platit o chirie de lux de 11 milioane de euro pe sediul nou al primariei capitalei si alte 18 milioane de euro alocati din bugetul Capitalei pentru renovarea Palatului Primariei de langa Cismigiu, si pana in prezent nu s-a renovat nimic.

Purtatorul de cuvant al PDL, Bucuresti Mihai Atanasoaei sustine ca primarul general , cu banii platiti pe chiria sediului nou din Spaiul Independentei, putea cumpara cel putin o cladire si jumatate de birouri care sa apartina municipalitatii.

"In aprilie 2010 acest sediu de lux inchiriat de Oprescu pe Splaiul Independentei s-a vandut prin doua off shore-uri cu 11 milioane de euro. Primaria avea drept de preemptiune, adica prioritate la cumparare. Sorin Oprescu NU o cumpara cu 11 milioane de euro. IN schimb a preferat sa plateasca 11 milioane de euro chirie. Practic, cladirea este achitata integrala din banii bucurestenilor, dar proprietarii nu sunt ei, ci sunt firmele fantoma din spatele lui Oprescu, din off-shore-uri.

Valoarea de piata a cladirii, astazi, este intre 6 si 8 milioane de euro. Cu 11 milioane de euro platite DOAR pe chirie, Sorin Oprescu putea cumpara o cladire si jumatate de birouri. Iar astazi, Sorin Oprescu le cere consilierilor, la sedinta extraordinara a CGMB, sa prelungeasca delirul imobiliar din banul public. Adica, prelungirea contractului de inchiriere a sediului de lux. Practic, tunul imobiliar continua sa bubuie", sustine Atanasoaei, intr-un comunicat de presa remis Hotnews.ro.