Artur Resetnicov, fost director al Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau si deputat al Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), ii cere lui Traian Basescu sa renunte la retorica unionista, amenintand cu dezmembrarea teritoriala a Romaniei. "Romania a inceput sa promoveze aceasta politica de prin anul 2007 si cunosc acest lucru nu din auzite", a scris Resetnicov pe o retea de socializare. "Nu stiu, insa, daca Basescu intelege ca aprinde un nou fitil in regiune? Bine, nu tine cont de Moldova, dar isi da seama cum vor reactiona Ungaria si Ucraina? Potoleste-te, Base, ca de altfel va trebui ca Romania sa intoarca ceea ce nu-i apartine: Iasiul, Suceava si intreaga Moldova de peste Prut", a mai scris Resetnicov, potrivit ABC News.

Urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si Uniunea Europeana, este unirea cu Republica Moldova, a declarat, miercuri seara, la TVR 1, presedintele Traian Basescu, care a precizat insa ca acest lucru nu se va intampla "maine". Mesajul a venit cu doar o zi inaintea inceperii, la Vilnius, a summitului pentru Parteneriatul Estic, unde Moldova va parafa acordul de asociere cu UE si intr-un moment in care tensiunile dintre Bruxelles si Moscova au devenit din nou tensionate. De notat ca unul dintre argumentele folosite constant de Rusia si de opozitia comunista din Republica Moldova impotriva apropierii Chisinaului de UE este faptul ca Romania incearca de fapt sa anexeze acest stat, sub masca integrarii europene.

Declaratiile lui Traian Basescu privind unirea Romaniei cu Republica Moldova au fost preluate, joi, de RIA Novosti, cea mai importanta agentie de stiri din Rusia.