Liderii democrat-liberali Catalin Predoiu si Gheorghe Falca, aflati in cursa pentru desemnarea candidatului PDL la prezidentialele din 2014, au exprimat opinii diferite privind unificarea dreptei in cadrul unei conferinte de presa desfasurate, miercuri seara, la Galati, scrie Agerpres.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca isi doreste ca fortele de dreapta sa se unifice pana la alegerile europarlamentare din primavara anului viitor.

"Avem nevoie de unitatea dreptei si ea trebuie realizata pana la alegerile europarlamentare. In momentul in care stim ca in Romania electoratul de dreapta este mai mare decat cel de stanga, dar electoratul partidelor de dreapta este mai mic astazi decat electoratul de dreapta, pentru ca electoratul de dreapta doreste sa ne vada uniti, sa ne vada aplecati pe valorile de dreapta, sa gandim proiectele de tara pe ceea ce gandeste dreapta ca valoare politica, din acel moment putem spune ca intram corect intr-o competitie cu o stanga unita. Eu doresc ca din dreapta unita sa faca parte cei care se revendica in zona dreptei, care au valori de dreapta, Miscarea Populara si Forta Civica. Eu cred ca unificarea trebuie facuta in jurul PDL, cel mai mare partid de dreapta din Opozitie, care sa genereze dezbateri si in final sa reuseasca aceasta unificare", a spus Falca.

Referindu-se la eventuala unificare si cu PNL, Falca a spus ca "atata timp cat PNL-ul se afla azi la guvernare e greu sa il cobori in Opozitie".

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat ca unificarea dreptei ar trebui facuta in perspectiva sustinerii unui candidat unic la prezidentialele din 2014, iar la europarlamentare sa se mearga pe liste separate.

"Exista un proiect cu nivel minimal si maximal de asteptare privind unificarea dreptei. Eu cred ca nivelul minimal deja a fost exprimat astazi la intalnirea dintre presedintele Vasile Blaga si presedintele Mihai Razvan Ungureanu, unde s-a convenit, se pare, ca sa se militeze pentru crearea unui pol comun de dreapta care sa sprijine un candidat unic la presedintie, in timp ce la europarlamentare se va merge pe liste separate. In ceea ce priveste nivelul maximal, ne putem imagina orice formula de integrare a tuturor fortelor politice de dreapta, de la fuziune pana la o alianta, o confederatie a fortelor de dreapta, un bloc, desi blocul este o notiune care aminteste de alte vremuri, dar nu acronimele si denumirile conteaza aici, ci substanta proiectului. Suntem la inceput de drum si dialogul politic este cel care va structura acest proiect. In orice caz noi suntem deschisi pentru un astfel de dialog politic", a spus Predoiu.

Cei doi candidati s-au aflat miercuri seara la Galati, unde s-au intalnit cu membrii PDL pentru a-si prezenta programele in cadrul campaniei electorale interne de desemnare a candidatului pentru prezidentialele din 2014. Alegerile interne se vor desfasura, sambata, in judetul Galati, in patru sectii de votare, doua la Galati, una la Tecuci si una la Targu Bujor, fiind asteptati la vot peste 3.000 de participanti.