Dupa ce in weekend liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, i-a cerut senatorului PSD Mircea Geoana sa elibereze imediat vila RA-APPS pe care o ocupa "in mod ilegal si imoral", un alt coleg liberal il critica pe Geoana, sustinand ca foarte multa lume incearca din rasputeri sa ii gaseasca acestuia o functie de demnitar care sa-i permita "sa ramana in locuinta de protocol la care de foarte multa vreme nu mai are dreptul". Deputatul PNL Gigel Stirbu a declarat marti ca social-democratul nu poate ocupa functie de Inalt reprezentant al Guvernului pe probleme de diplomatie pentru ca nu ii permite statutul de senator si ca , in calitate de "fost presedinte pentru o noapte, domnului Geoana i se cuvine cel mult o garsoniera".

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

Discutiile apar in contextul in care premierul Victor Ponta a afirmat duminica, intr-o interventie tefonica la Antena 3, ca lui Mircea Geoana i se va oferi postul de "Inalt reprezentant al Guvernului".

  • Redam integral comunicatul de presa (sursa: Agerpres)

Solutii pentru domnul Mircea Geoana

In ultimul timp, foarte multa lume incearca din rasputeri sa ii gaseasca domnului Mircea Geoana o functie de demnitar care sa-i permita sa ramana in locuinta de protocol la care de foarte multa vreme nu mai are dreptul.

Neoficial, in acest moment se vehiculeaza posibilitatea ca domnul Geoana sa fie numit Inalt reprezentant al Guvernului pe probleme de diplomatie. Dintr-o declaratie pe care a dat-o unui post de televiziune - 'Sunt discutii despre diverse formule in care sa pot sa aduc diverse servicii tarii' - reiese ca de fapt chiar domnul Geoana s-a cerut intr-o astfel de functie. Ce servicii poate presta acum domnul Geoana la Palatul Victoria este greu de estimat. Domnia sa nu a fost in stare sa presteze pentru propria persoana, nici cu ocazia alegerilor prezidentiale din 2009 si nici cand a detinut a doua functie in stat.

In al doilea rand, domnul Geoana nu poate ocupa un astfel de post, din cauza ca statutul de senator este incompatibil cu functia vehiculata si nu este indicat ca domnia sa sa dea cu subsemnatul la ANI. Drept urmare, cade si aceasta varianta prin care domnul Geoana incearca sa ramana in locuinta de protocol. Ca fost presedinte pentru o noapte, domnului Geoana i se cuvine cel mult o garsoniera. Dar cum sunt convins ca un spatiu de 48 de m2 nu-i este suficient actualului senator PSD de Dabuleni, exista doua solutii: fie solicita un CAR de la Fundatia Omenia (un credit de la banca nu este indicat in aceste zile din motive cunoscute), fie apeleaza la colegii sai din Parlament pentru organizarea unei chete pentru obtinerea unei sume suficiente pentru achizitionarea unui spatiu locativ decent.

Deputat PNL Gigel Stirbu

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, duminica, intr-o emisiune a postului Antena 3, despre o informatie potrivit careia Executivul ar pregati numirea lui Mircea Geoana in functia de inalt reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice si diplomatie publica.

"De mai mult timp am discutat cat de des am putut cu domnul Geoana toate temele importante de politica externa, pentru ca este una dintre persoanele a carei pregatire, a carei experienta in domeniu nu cred ca le-a contestat vreodata cineva. Si sigur ca simt nevoia, alaturi de ministrul Corlatean, alaturi de consilierii mei de stat, de secretarii de stat ... totusi, o persoana, repet, cu experienta si pregatirea domnului Geoana este extrem, extrem de utila. Si m-am bucurat ca vrea sa ne sprijine in niste lucruri importante", a spus Ponta.

La randul sau, Geoana a spus ca accepta cu placere aceasta sarcina, daca i se va propune.

Intrebat cum vede informatia vehiculata in presa ca senatorul PSD Mircea Geoana sa obtina titulatura de "inalt reprezentant" al Guvernului pentru proiecte strategice si diplomatie publica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca ar fi impotriva nominalizarii, precizand ca pentru o astfel de functie "trebuie sa fii un om serios".

Atacul deputatului PNL vine la cateva zile dupa ce liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, l-a acuzat public pe Mircea Geoana ca este "singurul vinovat" pentru realegerea in functie a lui Traian Basescu in 2009, solicitandu-i sa elibereze imediat vila RA-APPS pe care o ocupa "in mod ilegal si imoral".