Senatorul PSD Mircea Geoana a afirmat sambata, la Buzau, ca social-democratii trebuie "sa castige tot in 2014" ca sa inceteze coabitarile in Romania, iar ciclurile politice intre presedinte, majoritatea parlamentara si guvern sa fie resincronizate. Geoana a mai spus ca actualul candidat al USL la prezidentiale, liderul PNL Crin Antonescu, trebuie sa-si respecte partenerii si aliatii pentru a avea sustinerea social-democratilor in lupta electorala, potrivit Agerpres.

"Coabitarile in Romania incepand cu decembrie 2014 trebuie sa inceteze. Ciclurile politice intre presedintele Romaniei, majoritatea parlamentara si guvernul rezultat din acea majoritate trebuie sa fie resincronizate. Un presedinte de stanga cu o majoritate de stanga cu PSD ca ax central al Guvernului in anul viitor", a afirmat Geoana, in cadrul discursului sustinut la Buzau la Forumul National Romania Europeana 2014-2020.

De asemenea, el a aratat ca PSD-ul "trebuie sa castige tot in 2014" astfel incat sa poata incepe un ciclu politic caracterizat de stabilitate si crestere economica.

Senatorul Mircea Geoana a aratat ca in ultima perioada presedintele Traian Basescu, dar si liderul PNL Crin Antonescu sustin ca PSD nu poate castiga alegerile prezidentiale intrucat are doar 40% in sondaje. 'Dar amandoi spun, si Traian Basescu si recentul sau discipol (n.r. - Crin Antonescu), ca PSD nu are cum sa castige alegerile prezidentiale pentru ca suntem undeva la 40%. Trebuie sa va reamintesc ca in 2009 am castigat 5,2 milioane de voturi si daca nu erau matrapazlacuri si furaciune, castigam Presedintia Romaniei', a afirmat Geoana.

El a adaugat ca in 2014 se va pleca din start cu cele 5,2 milioane de voturi si ca partidul poate face scorul care sa il conduca la Cotroceni. 'De la 5,2 milioane de voturi plecam si in 23014 si, cu acest partid, cu aceasta generatie noua de lideri, va garantez ca partidul face scorul care sa ne conduca la victorie la Cotroceni', a mai spus parlamentarul senatorul PSD.

Mircea Geoana a mai declarat, sambata, la Buzau, ca actualul candidat al USL la prezidentiale, liderul PNL Crin Antonescu, trebuie sa-si respecte partenerii si aliatii pentru a avea sustinerea social-democratilor in lupta electorala: "Cand domnul Crin Antonescu, aliatul nostru si candidatul nostru la USL, astazi, cel putin astazi, spune ca partidul nostru ( n.r. - PSD) e un partid sovietic (...) si daca vrea intr-adevar sa stam si sa-l sustinem la prezidentiale, un singur lucru, domnule Crin Antonescu: respectati-va partenerii si aliatii cum si noi va respectam pe dumneavoastra."

El a aratat ca PSD este partidul care "i-a acordat paritate" presedintelui PNL la alegerile locale si la cele parlamentare din 2012.

Geoana a afirmat si ca atunci cand Antonescu a fost presedinte interimar a 'improscat cu noroi in imperialistii americani si colonialistii europeni', iar toata lumea s-a lamurit atunci ca Romania are nevoie de o formula care sa o poata duce mai departe.

"Vreau sa-i spun domnului Antonescu ca atunci cand presedintele interimar a inceput sa improaste cu noroi imperialistii americani si colonialistii europeni de parca era Hugo Chavez, nu lider european, eu cred ca atunci lumea s-a lamurit si cred ca ne-am lamurit cu totii ca trebuie sa avem in anul care vine o formula care sa poata sa duca Romania mai departe. Nu poti sa-i jignesti pe adversari, nu suntem noi partid sovietic si cei care nu inteleg sa-si respecte aliatii de buna credinta sunt cei care nu merita respectul nostru", a afirmat Geoana.

Mircea Geoana participa sambata, la Buzau, la Forumul National "Romania Europeana 2014-2020".