PDL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii si a notificat Camera Deputatilor in legatura cu acest demers, anunta Mediafax. Sesizarea este semnata de 70 de deputati democrat-liberali. "Sesizarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei arata ca, in opinia semnatarilor, legea privind descentralizarea unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale incalca dispozitiile constitutionale din articolul 1 (aliniate 1,3,4 si 5), articolul 61 (aliniat 1), articolul 102 (aliniat 1), articolele 120-122, articolul 114 si 136", se arata intr-un comunicat al democrat-liberalilor.

PDL sustine ca"proiectul incalca articolul care consacra unitatea statului roman(...) legea permite transferul de proprietate intre unitatile administrativ- teritoriale fara hotarare de Guvern(...) legea incalca principiile fundamentale ale descentralizarii si principiile constiutionale in ce priveste purtatorii autonomiei locale care sunt consiliile locale si primarii" si ca procedura angajarii raspunderii este neconstitutionala.

De asemenea, PDL va depune o motiune simpla pe descentralizare, in conditiile in care nu a reusit sa adune suficiente semnaturi pentru o motiune de cenzura intrucat "UDMR, care e in cosul de sustinere al actualei puteri, a refuzat sa o semneze", a declarat, vineri, deputatul Ioan Oltean.

Guvernul si-a angajat, marti, raspunderea asupra proiectului legii descentralizarii, in fata Parlamentului.