Alocarea a 10 milioane de lei pentru o noua fisa de investitii pentru varianta ocolitoare - centura municipiului Slatina a constituit vineri unicul amendament admis de comisiile parlamentare pentru administratie publica la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2014, informeaza Agerpres. Amendamentul a fost depus de fostul primar de Slatina, senatorul Darius Valcov.

Bugetul SGG pe 2014 a fost avizat favorabil de senatorii si deputatii celor doua comisii, fiind aprobat un sigur amendament, restul de 67 fiind respinse.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, a precizat ca institutia pe care o reprezinta nu poate sustine amendamentul propus de presedintele comisiei pentru administratie a Senatului si al comisiei Rosia Montana, Darius Valcov, si adoptat de parlamentarii celor doua comisii intrucat nu este indicata sursa de finantare.

Potrivit proiectului bugetului de stat pe anul 2014, Secretariatului General al Guvernului ii sunt alocate 7,232 miliarde de lei in crestere cu 9,85% fata de anul 2013.

Cele doua comisii de administratie au avizat favorabil si bugetul Autoritatii Electorale Permanente pe anul 2014 in forma propusa de Guvern, in valoare de 17,1 milioane de lei in crestere cu 5,20%.