Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca partid ca "nu vom putea evolua" daca partidul ramane blocat in cliseul pro sau contra Basescu si ca importanta este construirea unei alternative la USL. In paralel, intr-un alt interviu pentru Adevarul, Elena Udrea l-a ironizat pe candidatul PDL, afirmand ca are jumatate din scorul partidului. "Daca nu avem nevoie de electoratul presedintelui, sa nu-l mai pomenim. Ne descurcam singuri. Chiar ma gandeam ce puternic e un candidat sustinut de Blaga fata de unul sustinut de Basescu", a spus Elena Udrea.

Catalin Predoiu a declarat la Evenimentul Zilei ca a intrat in cursa acum sase luni cu 3% si ca in cinci luni a ajuns la 11%, cat indica ultimul sondaj CSOP, admitand ca are o problema cu notorietatea. "Muncim pentru asta, oriunde merge in teritoriu incercam sa crestem notorietatea", a spus Predoiu. Primvicepresedintele PDL a adaugat ca "a intrat in cursa ca sa castige" dar ca s-ar retrage daca un alt candidat al dreptei ar sta mai bine in sondaje. Intrebat daca va putea candida la prezidentiale fara sprijinul presedintelui Basescu, Predoiu a raspuns: "Cel mai bine ar fi sa ne concentram pe construirea unei alternative la USL. Cata vreme vom ramane blocati in cliseul pro, contra Basescu nu vom putea evolua. Trebuie sa ne cuplam la agenda fiecarui cetatean. Trebuie sa iesim din acest meci national Basescu-Ponta"

Pe de alta parte, deputatul PDL Elena Udrea l-a atacat pe Catalin Predoiu, intr-un interviu la Adevarul Live,afirmand ca "in toate sondajele are jumatate din cat are PDL" si ca "nu are cum sa castige alegerile". "Daca ajungem in turul doi sa alegem intre Ponta si Antonescu este si vina noastra. Daca punem candidat de la PDL, PMP, FC, Noua Republica, plus candidatul PNL, este greu sa credeti ca mai intram in turul doi", a mai spus Udrea. Deputatul PDL a vorbit in termeni ironici despre un candidat PDL care nu are sprijinul presedintelui Traian Basescu: "Chiar ma gandeam ce puternic e un candidat sustinut de Blaga fata de unul sustinut de Basescu".