Victor Ponta si Crin Antonescu au avut joi un schimb de replici, prin intermediul presei, pe tema propunerii liberalilor de a-l numi pe Ilie Sarbu, socrul primului ministru, in fruntea comisiei parlamentare de ancheta a modului in care Ioana Basescu, fiica presedintelui, si-a luat un credit de la CEC pentru un teren agricol.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Sigur ca vom fi de acord cu comisia, propun sa fie condusa de dl senator Ilie Sarbu, e un personaj politic cu greutate, pentru ca mcar in legatura cu domnia sa nu s-ar putea indoi nimeni, dupa un deceniu de lupta impotriva lui Basescu, ca ar putea sa se clatine, lupta dansului, vreau sa spun, si pentru ca nu am fi in situatia in care daca aceasta comisie, Doamne fereste, se termina foarte repede, asa, cu niste note, cum au fost de la Parchet, cu a fost de la ANRP, cum au fost de la notari, ca totul e bine si frumos, sa nu-l aud cumva pe prietenul, pe colegul meu de lupta dl Victor Ponta spunand ca asta e treaba Parlamentului, nu stie, ca dansul munceste la guvern pentru salarii. Sa fie treaba Parlamentul dar cu dl. Ilie Sarbu in frunte", a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul central al PNL.

In paralel, ziaristii l-au intrebat pe Victor Ponta, care se afla la alta actiune, cum comenteaza propunerea lui Crin Antonescu legata de Ilie Sarbu.

Dupa un moment de pauza, Ponta a raspuns: "Nu stiu si banuiesc ca a fost o gluma. Glumele dl Antonescu unele dintre ele sunt bune, nu toate".

Ziaristii de la sediul PNL l-au intrebat pe Antonescu ce parare are despre raspunsul colegului sau de alianta, Victor Ponta.

"L-ati intrebat acum? Dar dansul unde e? Cum adica sa fie o gluma? Asta e deja un afront la dl Sarbu, e alt scandal aici. E liderul din Senat al PSD, de ce sa fie o gluma? Sigur, o sa decida PSD", a raspuns seful PNL.

Acesta a precizat ca PNL nu poate sa impuna cine va fi fruntea Comisiei, dar este vorba de o propunere "frateasca", "sa fie un personaj cu greutate politica in fruntea comisiei", in conditiile in care Ilie Sarbu a parut "foarte dedicat" in aceasta lupta.