Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat din nou miercuri, la Antena 3, ca nu a discutat marti cu premierul Victor Ponta despre infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze cazul terenul agricol cumparat de Ioana Basescu cu un credit de un milion de euro de la CEC Bank.

Intrebat de Dana Grecu de ce crede ca premierul Victor Ponta sustine totusi ca a discutat cu el pe aceasta tema, Antonescu a raspuns: "M-o fi confundat cu Daniel Constantin".

Liderul PNL si-a inceput interventia telefonica afirmand ca se minuneaza de faptul ca moderatorii Antenei 3 sunt "incoltiti de mari indoieli" legate de relatia sa cu Traian Basescu.

"Eu certificat de antibasism nu-mi iau de la nimeni, cu tot respectul, nici de la dvs, nici de la dl Sarbu, nici de la dl Ponta. Eu am pastrat tacerea multe ore, ca sa nu creez o situatie delicata. Lucrurile stau asa: eu nu am avut nicio convorbire telefonica in cursul zilei de ieri (marti, n.r.) cu premierul Victor Ponta", a subliniat aceasta.

Crin Antonescu a argumentat ca derularea faptelor se poate vedea din "cascada de declaratii" facute de Victor Ponta si de Valeriu Zgonea.

"Intiai s-a spus ca s-a discutat cu liderii grupurilor, liderii grupurilor au spus, pe buna dreptate, nu stim nimic. Dupa aia s-a spus ca s-a discutat cu mine, nu s-a discutat cu mine. La urma s-a discutat cu dl Chitoiu. Deci nu a fost o discutie in sensul acesta", a subliniat el.

Acesta s-a declarat deranjat de faptul ca "ies altii sa anunte deciziile noastre fara sa o stim", afirmand ca ideea "cu dl Daniel Constantin martor indirect, asta nici la DNA-ul lui Traian Basescu nu merge".

"Oricat de importanta ar fi o decizie, nu pot admite, ca presedinte al PNL, ca altcineva din alt partid sa o anunte ca am fi luat-o fara sa discute cu noi", a continuat el, afirmand ca a avut miercuri o discutie lamuritoare cu Victor Ponta, in care nu a fost vorba de ultimatumuri sau ton ridicat si nici nu s-a pus problema ruperii USL, urmand ca PNL sa discute in perioada urmatoare ce pozitie are fata de acest subiect.

Presedintele PNL a respins si speculatiile legate de o intelegere a sa cu Traian Basescu, calificand discutia "aproape indecenta, ca sa nu zic chiar nerusinata".