Liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, considera ca Partidul National Liberal nu-si poate permite sa se opuna constituirii unei comisii de ancheta care se ocupa indirect de situatia presedintelui Traian Basescu, aceasta fiind, in opinia sa, una dintre cele doua variante care ar sta la baza "supararii" liderului acestui partid, Crin Antonescu, relateaza Agerpres.

O a doua varianta are fi aceea, in opinia liderului social-democrat, ca presedintele PNL nu ar fi fost suficient informat de cei care au fost de fata la discutiile pe tema constituirii "comisiei Calarasi", respectiv vicepremierul Daniel Chitoiu sau ministrul de Interne, Radu Stroe.

"Acum sunt doua variante - dl. Crin Antonescu s-a suparat ca s-a iesit inainte de a discuta cu dansul sau colegii nu l-au informat sa spuna 'noi am discutat'. Victor Ponta spune ca a discutat la telefon, inteleg ca si telefonul acum s-a dat, nu s-a dat. Colegii mei - eu am plecat mai repede, dar am vorbit cu ceilalti - spun ca s-a discutat la telefon. Sau e cealalta varianta - ca a fost supararea pe ideea constituirii unei comisii nefiind de acord cu ea din start, ceea ce este de neinteles. Nu cred ca PNL isi permite lucrul asta - sa nu accepte macar despre o comisie care sa analizeze situatia lui Traian Basescu ca, pana la urma, lucrurile acolo duc. (...) Cineva trebuie sa ne raspunda la niste intrebari", a declarat Sarbu la postul B1 tv.

El a mentionat ca a fost prezent la discutiile pe tema constituirii comisiei, care au avut loc marti in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la acestea fiind prezenti si lideri liberali.

Intrebat daca are niste semne de intrebare in legatura cu o posibila apropiere a liderului PNL fata de Traian Basescu, Ilie Sarbu a aratat ca tocmai "comportamentul din ultima perioada a lui Crin Antonescu poate duce la concluzia enuntata".

"Nu datorita inventiilor noastre, ci pe ce a spus dansul. (...) A aparut cazul Rosca Stanescu, cand a fost executat fara drept de apel, desi Rosca Stanescu, in acuzatiile aduse mie, d-lui Ponta, d-lui Maior, a fost mult mai dur", a argumentat senatorul PSD.

Ilie Sarbu a dorit sa precizeze ca USL nu s-a rupt.

"Si nu cred ca se va rupe. Tensiuni au fost, vor mai fi si, daca suntem obiectivi, recunoastem ca de cand am devenit parteneri tot timpul s-a spus ca se va rupe, azi maine, poimaine", a completat liderul senatorilor PSD.