Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca atacul lui Dan Voiculescu la adresa lui Crin Antonescu este repozitionarea oficiala a acestuia in tabara lui Victor Ponta. "Voiculescu este destul de iritat de atitudinea pe care Antonescu a avut-o in vara cand a anuntat ca PNL merge singur in alegerile pentru europarlamentare. O alta nemultumire a lui Voiculescu recenta este delimitarea presedintelui PNL de atacul initiat de Dan Voiculescu la adresa EVZ si B1 tv. Declaratia de la congresul PC a fost a razbunare a lui Voiculescu si totodata o pozitionare oficiala in tabara lui Victor Ponta", au explicat sursele citate.

Crin Antonescu si Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Intr-o interventie telefonica la B1 TV, Crin Antonescu a declarat ca nu agreeaza initiativa lui Dan Voiculescu in ceea ce priveste inchiderea publicatiilor Evenimentul zilei si B1 TV.

  • Crin Antonescu: "Nu sunt solidar cu actiunea lui Dan Voiculescu. Si B1 Tv si Evenimentul Zilei, de cativa ani buni, sustin o campanie extrem de intensa, cu accente chiar maniacale si uneori abjecte, impotriva mea. Acest fapt nu ma clinteste deloc in convingerea ca orice incercare de a inchide aministrativ, de a desfiinta, de a reduce la tacere un organism de presa este una nesanatoasa si nedorita intr-un peisaj democratic. Incercarea de a inchide un post de televiziune sau un jurnal nu are cum sa starneasca solidaritatea mea (...) nu impartasesc asemenea actiuni, asa cum nu agreez incercarea de linsaj impotriva unui post de televiziune, cum este Antena 3, la care dvs ati participat cu mare sarg" (B1 TV, 7 noiembrie)

Sursele Hotnews.ro sustin ca Voiculescu este in directa negociere cu PSD pentru candidaturi comune PSD-PC la europarlamentare. "Sansele pentru a intra in Parlamentul European ale PC sunt inexistente iar Voiculescu are nevoie de un parteneriat. Se poarta negocieri pentru creearea unei liste comune la alegerile europarlamentare PSD-PC. Voiculescu este implicat direct in negocieri", au explicat sursele citate.

In vara liberalii i-au informat pe partenerii de alianta -conservatorii ca intentioneaza sa candideze singuri la alegerile europarlamentare din 2014. Conservatorii au fost extrem de deranjati de intentia liberlailor. La nivel oficial, vicepresedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Ciuca, a declarat ca protocolul Aliantei de Centru - Dreapta (ACD) nu mai functioneaza si ca de acum inainte conservatorii vor face declaratii in nume propriu.

La nivel neoficial, conservatorii sustineau ca liberalii nu ar fi respectat intelegerea pe functii in Dambovita, unde PC i s-ar fi cuvenit un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean. "Nu ne-am mai simtit respectati de liberali", au spus sursele citate.

La vremea respectiva insa partidul lui Dan Voiculescu isi pregatea deja strategia politica pentru viitor. " Conservatorii au racolat foarte multi parlamentarii PP-DD si au deja grupuri parlamentare. Daca conjunctura politica se schimba, parlamentarii PC sunt esentiali in sustinerea unui guvern PSD fara liberali", au explicat sursele citate.

Dan Voiculescu a declarat sambata, la sedinta Consiliului National al PC, ca PNL a incercat, nu de putine ori, avand atitudini imorale fata de PSD, "sa se imprieteneasca" cu Traian Basescu si PDL pentru a avea rezultate maxime la alegerile de anul viitor. In replica, presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, intr-un interviu pentru Gandul, ca declaratia lui Voiculescu privind o apropiere a PNL de Traian Basescu este una "profund nerusinata".