Romania este condusa de un guvern de pusti care joaca turca la Palatul Victoria, a declarat, duminica Elena Udrea, potrivit Agerpres.

"Noi vom continua sa vrem sa castigam alegeri, sa mai contam, sa mai conducem aceasta tara. Am condus bine Romania, chiar daca am facut si greseli, dar am condus cu viziune. USL face acum turca. Este un guvern, nu spun de tineri ca tanar e ceva frumos, ci de pusti care joaca turca la Palatul Victoria", a declarat Udrea la Piatra Neamt.

Vicepresedinta PDL Neamt a spus ca electoratul asteapta de la PDL viziune si unitate, oprirea cresterii taxelor si impozitelor, a preturilor, a inflatiei.

"Nu poti lasa Cotroceniul in mainile lui Antonescu sau Ponta, dar daca nu vom fi in stare sa generam un singur candidat care sa fie sustinut de toate partidele de dreapta si de presedintele Traian Basescu, in turul doi vor intra candidatii PSD si PNL, si e un risc pe care cei care au orgolii trebuie sa si-l asume", a adaugat Elena Udrea.

Vicepresedintele PDL a mai declarat ca PDL trebuie sa isi asume rolul de unificator al dreptei romanesti si nu trebuie sa renunte la parteneriatul cu presedintele Traian Basescu.

Democrat-liberala a sustinut ca in interiorul PDL sunt doua abordari diferite despre pozitia pe care partidul trebuie sa o aiba fata de alegerile europarlamentare si cele prezidentiale. Udrea a afirmat ca pozitia actualei conduceri a PDL, ca poate merge in alegerile prezidentiale fara un parteneriat cu Traian Basescu, ''este o iluzie perdanta''.

''Abordarea actualei conduceri este de a merge separat la europarlamentare, de a da un candidat al PDL la alegerile prezidentiale, ceea ce este foarte bine, si noi vrem asta, chiar daca inseamna sa ratam unificarea dreptei si mai ales sa nu mergem cu presedintele Traian Basescu in batalii. Sansa PDL este insa sa se comporte ca cel mai important partid de opozitie si centru dreapta, nu doar sa declare ci sa se si comporte, sa vrea sa coaguleze dreapta intr-un singur proiect castigator, iar acest proiect sa fie in parteneriat cu presedintele Traian Basescu. Este o iluzie, dar una perdanta, sa crezi ca mergi cu un candidat impotriva presedintelui actual la alegerile prezidentiale'', a spus Elena Udrea.

Parlamentarul a aratat ca succesul PDL la alegerile prezidentiale din 2004 si 2009 a fost posibil pentru ca ''in fruntea bataliilor a fost Traian Basescu''.

''Azi Traian Basescu nu mai poate candida, dar poate transfera increderea sa catre un candidat. Care este motivul pentru care refuzam strategia? Orgoliile care tin dreapta faramitata nu sunt bune si ma refer si la orgoliile PDL, si la cele de la Forta Civica si anumite idei de la Miscarea Populara. Nu trebuie sa fim tafnosi si aroganti cu cei care sunt mai mici ca noi. Trebuie sa intindem noi mana'', a adaugat Elena Udrea.

In opinia sa ''nu era momentul'' ca PDL sa duca o campanie interna pentru desemnarea candidatului la prezidentiale.

''Este o campanie din care PDL nu castiga nimic, partidul nu si-a creat vizibilitate, iar candidatul nu atrage atentia si nu are nici notorietate (...). Acum era momentul pentru unificare. Era momentul sa ducem batalia cu USL, iar aceasta batalie este cu atat mai puternica si va fi castigatoare daca suntem uniti si alaturi de cel mai credibil si puternic om politic, cel mai mare opozant al USL, presedintele Traian Basescu'', a mai spus Udrea.

Ea a criticat actuala conducere a partidului si a sustinut ca PDL este condus ''doar cu opiniile celor din jurul conducerii, care sunt obedienti''.

"Majoritatea covarsitoare a membrilor PDL isi doreste unificarea dreptei si sa duca batalia alaturi de presedintele Traian Basescu. Mare parte din electorat nu intelege de ce suntem dezbinati si de ce mergem separati, noi pe un drum si presedintele pe alt drum. (...) Trebuie sa ne asumam responsabilitatea dreptei, dar nu dam dovada ca suntem gata sa ne asumam aceasta responsabilitate. Daca punem baze solide in PDL, avem toate sansele sa castigam alegerile din 2014. USL se rupe, era evident ca nu vor rezista (...) Niciodata un partid comunist, PSD, nu va sustine la prezidentiale un alt candidat decat al lor. Daca USL se rupe, PNL va sustine discursul nostru. Daca nu, impreuna Forta Civica, Miscarea Populara, cu presedintele castigam alegerile in turul doi, pentru ca intram cu Ponta sau Geoana", a declarat Elena Udrea.

Parlamentarul a explicat ca, daca PDL nu va fi in stare sa genereze un singur candidat care sa fie sustinut de toate partidele de dreapta si de presedintele Traian Basescu, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale vor intra candidatii PSD si PNL.

"E un risc pe care cei care au orgolii trebuie sa si-l asume", a conchis Udrea.