Dan Voiculescu scrie duminica, pe blog, ca saluta "repozitionarea ferma a presedintelui PNL" Crin Antonescu in cursul zilei de sambata, imediat dupa ce el a "sanctionat public frivolitatea unor colegi din USL care, in ultima vreme, intrasera intr-un joc al seductiei cu Traian Basescu". "Fermitatea este extrem de necesara... si ma bucur ca declaratiile mele, chiar asa "nerusinate", au readus bunul simt in USL", afirma Voiculescu.

"Dupa ce ieri am sanctionat public frivolitatea unor colegi din USL care, in ultima vreme, intrasera intr-un joc al seductiei cu Traian Basescu, Crin Antonescu a declarat ca: "PNL a fost adversarul permanent si radical si va ramane adversarul lui Traian Basescu, al sistemului politic al lui Traian Basescu pana cand acest sistem va fi eliminat". Tinand seama ca, in urma cu doar cateva zile, domnul Antonescu raspundea bezelelor pe care i le trimitea Traian Basescu spunand ca "in politica nu spui niciodata niciodata", vreau sa remarc si sa salut repozitionarea ferma a presedintelui PNL de ieri seara", a scris duminica pe blog presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

"Fermitatea este extrem de necesara... si ma bucur ca declaratiile mele, chiar asa "nerusinate", au readus bunul simt in USL", a mai sustinut el, in postarea pe care a intitulat-o "Revolutia bunului simt 'salvata' de o 'declaratie nerusinata'".

Dan Voiculescu declarase sambata, la sedinta Consiliului National al PC, ca PNL a incercat, nu de putine ori, avand atitudini imorale fata de PSD, "sa se imprieteneasca" cu Traian Basescu si PDL pentru a avea rezultate maxime la alegerile de anul viitor.

"In legatura cu partenerii nostri din USL, observam ca PSD se consolideaza, PSD se pregateste pentru a avea rezultate maxime anul viitor cand sunt doua randuri de alegeri, europarlamentare si prezidentiale. E normal sa se pregateasca, ca orice partid politic care vrea sa aiba rezultate bune. PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori, avand actiuni frivole vizavi de partenerii politici din USL, PNL ne-a jignit si pe noi de cateva ori, continua sa aiba atitudini cel putin imorale vizavi de PSD, incearca sa zambeasca, sa se imprieteneasca cu Traian Basescu, cu PDL, cu alte forte politice, dintr-un singur motiv - doreste si el ca orice partid sa aiba rezultate maxime la alegeri", a spus Voiculescu.

In replica, presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, intr-un interviu pentru Gandul, ca declaratia lui Voiculescu privind o apropiere a PNL de Traian Basescu este una "profund nerusinata".

"Declaratia domnului Voiculescu, conform careia PNL s-ar apropia si i-ar zambi presedintelui Traian Basescu, este o declaratie profund nerusinata. PNL a fost adversarul permanent si radical si va ramane adversarul lui Traian Basescu, al sistemului politic al lui Traian Basescu pana cand acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Basescu, dimpotriva tensiunile in interiorul USL, intre PNL si PSD, intre mine si Victor Ponta au fost generate de momentul coabitarii, de momentul negocierii sefilor parchetelor cu Traian Basescu si nicidecum invers. De aceea, afirm ca declaratia privitoare la apropierea PNL de Traian Basescu, coroborata cu declaratia ca PNL ar avea o atitudine imorala fata de PSD din partea lui Voiculescu este o declaratie profund nerusinata", a spus Antonescu.