Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sambata, ca, personal, nu va propune discutarea in USL a ideii acuzarii de inalta tradare a sefului statului, aratand ca nu este momentul pentru a se arunca tara in dezbinare, el precizand insa ca este posibil ca "cineva din PC" sa faca propunerea, transmite Mediafax.

Intrebat daca va propune in USL discutarea posibilelor acuzatii de inalta tradare a sefului statului, Constantin a precizat: "Eu, personal, nu. E posibil sa propuna cineva din PC, eu personal, nu voi propune o astfel de solutie, mai ales ca, personal, nu cred in aceasta chestiune".

Constantin a spus ca acum concentrarea trebuie sa fie pe consolidarea economica a Romaniei si nu este momentul de a se aruca tara intr-o astfel de dezbatere si dezbinare.

"Eu cred ca, in primul rand, trebuie sa ne concentram pe consolidarea economica a Romaniei. Sigur ca Traian Basescu este presedintele Romaniei, mai are catea luni de zile. Cel putin personal cred ca nu e momentul acum sa aruncam tara din nou intr-o astfel de dezbatere, intr-o astfel de dezbinare. Cert ca oamenii au nevoie de liniste in moemntul de fata, nu cred ca mai vor un astfel de scandal", a adaugat Constantin.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, sambata, ca se gandeste daca nu cumva afirmatia sefului statului potrivit careia s-ar dori aplicarea articolului din Constitutie legat de inalta tradare este o idee buna, care ar merita sa fie discutata in USL.