Aproximativ cinci sute de persoane din comuna bihoreana Popesti au protestat, sambata, la Oradea, cerand scoaterea PPDD in afara legii, dupa ce doi consilieri locali ai partidului din localitate au fost exclusi, iar apoi zece membri si-au dat demisiile din formatiunea politica, relateaza Mediafax.

Cei aproximativ 500 de protestatari au ajuns la Oradea cu cinci autocare si cateva zeci de masini, adunandu-se in fata Catedralei Ortodoxe, unde au protestat nemultumiti de liderii locali si nationali ai PPDD, cerand scoaterea partidului in afara legii.

Actiunea a avut loc dupa ce, la sfarsitul lunii octombrie, doi consilieri locali PPDD din comuna Popesti - Pityu Bencic si Mihai Holohos - au fost exclusi din partid, deoarece ar fi produs "prejudicii de imagine". Dupa excluderea celor doi alesi, zece membri PPDD din Popesti au demisionat din partid, acuzand conducerea judeteana si centrala a partidului de "dictatura" si "totalitarism", dar si ca au incasat cotizatii fara sa elibereze chitante.

Cei aproximativ 500 de protestatari au avut steaguri tricolore si bannere prin care au cerut demisia deputatului PPDD Bihor Ioan Hulea, presedintele desemnat al organizatiei judetene, dupa ce fostul sef Ioan Lascau a fost inchis pentru fapte de coruptie.

"Domnule Hulea, unde sunt cotizatiile noastre?", a fost unul din mesajele afisate de protestatari pe bannere.

In fata multumii, pe o scena dotata cu instalatie de sonorizare, primarul comunei Popesti, Dorin Curtean, ales anul trecut pe lista PPDD, fosti consilieri locali PPDD din Popesti si sustinatori ai acestora din comune invecinate au cerut demisia actualilor lideri ai partidului si scoaterea lui in afara legii.

"Acest partid nu-si respecta statutul! Un partid care nu-si respecta statutul trebuie scos in afara legii", a afirmat primarul PPDD al comunei Popesti, Dorin Curtean.

Printre discursuri, protestatarii au strigat "Nesimtitii!", "Mincinosii!" ori "Demisia!".

Mitingul, autorizat de Primaria Oradea, s-a incheiat cu muzica populara, iar folcloristul Claudiu Borza a cantat un imn pe care l-a compus pentru mitingul fostilor membri ai PPDD: "Ati mintit poporul cu televizorul, / Ati mintit poporul ca le dati tractorul! Ati mintit oamenii buni / Numai cu promisiuni / Nu v-ati tinut de cuvant / Ati mintit si doar atat".

Primarul Dorin Curtea a declarat pentru Mediafax ca spera ca mesajul bihorenilor sa fie auzit in intreaga tara si sa aiba loc si alte proteste anti-PPDD declansate de membrii pe care conducerea partidului i-a "pacalit".

"Ce am facut noi azi va fi un semnal pentru toata tara, se vor alatura si altii, din alte judete. Intentionam sa facem un miting si la Bucuresti", a spus edilul.

Scandalul in PPDD Bihor a izbucnit in primele zile ale acestei luni, cand zece popesteni, membri ai partidului, si-au prezentat demisiile la sediul din Oradea al organizatiei judetene, ca raspuns la excluderea a doi dintre colegii lor, consilierii locali Pityu Bencic si Mihai Holohos. Ei au acuzat atunci conducerea judeteana si centrala a partidului de "dictatura" si "totalitarism", dar si ca au incasat cotizatii fara sa elibereze chitante.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, seful interimar al PPDD Bihor, deputatul Ioan Hulea, afirma ca excluderile din partid au vizat consilierii din Popesti deoarece acestia au incheiat, fara aprobarea conducerii judetene, aliante locale intai cu PNL, iar apoi cu PSD, ba chiar primarul Dorin Curtean ar fi fost racolat de PSD si urmeaza ca la viitoarele alegeri sa candideze pentru un nou mandat din partea social-democratilor.