Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova ca pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare se vor afla atat persoane cu experienta in Parlamentul European cum sunt Teodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu si Traian Ungureanu, dar vor fi si reprezentanti ai regiunilor, potrivit Agerpres.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

"Sunt convins ca vom avea rezultatele pe care ni le propunem. Pe acea lista vor fi si europarlamentari cu multa experienta cu care ne mandrim. Va spun doar patru: Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu. Iata, oameni seriosi, cu multa experienta. Dar vor veni din partea regiunilor si oameni tineri sau mai putin tineri, dar care ne vor face cinste. Si cumuland o lista buna cu un partid mobilizat, vom demonstra ca suntem cea mai puternica forta politica de centru-dreapta din Romania", a afirmat Blaga.

Intrebat la conferinta de presa daca aceasta este ordinea pe lista PDL pentru europarlamentare, Blaga a afirmat ca aceasta lista va fi aprobata nu de Biroul Permanent National, ci in Colegiul Director National, pentru ca in aceasta 'batalie importanta' trebuie implicat tot partidul.

"Alegerile europarlamentare au un specific al lor, iar asta nu se intampla numai in Romania, ci cam in toate statele europene, pentru ca din pacate oamenii nu o simt ca o miza directa a lor, si atunci prezentele la vot sunt destul de mici - 30% sau sub 30%. Si pentru a avea un scor bun, va trebui sa implicam toti militantii partidului", a mai afirmat Blaga.