Dan Voiculescu a declarat, sambata ca se gandeste daca nu cumva afirmatia sefului statului potrivit careia s-ar dori aplicarea articolului din Constitutie legat de inalta tradare este o idee buna, care ar merita sa fie discutata in USL, invocand si patrimoniul Fundatiei Gojdu ca motiv.

"Presedintele avanseaza ideea ca anumite persoane, Voiculescu, Ponta, dorim aplicarea articolului 86 din Constitutie care spune ca presedintele poate fi acuzat de inalta tradare si motive sunt destule", a afirmat Voiculescu la sedinta Consiliului National al PC, potrivit Mediafax.

El a spus ca printre motive ar fi "cedarea pe nimic din partea lui Mihai Razvan Ungureanu a patrimoniului Fundatiei Gojdu", datorii internationale de primit, creante sterse de presedintele Traian Basescu "ca si cum erau banii lui de buzunar".

"Ma gandesc daca, fiind ideea lui, nu este o idee buna sa o discutam in USL", a adaugat Voiculescu.

El a mai spus ca semnarea pactului de coabitare dintre premier si presedinte a fost necesara in acea perioada cind tara era intr-un blocaj economic.

"Eu sunt convins ca in acea perioada semnarea pactului de coabitare a fost necesara. Eram intr-un blocaj economic din care Victor Ponta trebuia sa iasa. A facut acest lucru inteligent, chiar daca reprobabil pentru ca nu a avut posibilitatea sa explice public. (...) Dupa 3 ani de la semnarea pactului, presedintele afirma despre premier lucruri oribile, premierul afirma despre presedinte lucruri incredibile", a afirmat Voiculescu.

El a spus ca in Coreea de Nord au fost impuscati foarte multi oameni pentru ca se uitau la programele televiziunii Coreei de Sud.

"Noi, in Romania nu am ajuns acolo, dar avem un presedinte care spune: 'Nu va uitati la un anumit post de televiziune'. E un pas. Daca lucrurie vor continua asa, vor urma pasii care sa duca, sigur, nu la impuscare, ca suntem in UE, dar trebuie sa ne dea de gandit", a spus liderul fondator al PC.

Presedintele Traian Basescu a adus acuzatii extrem de grave, luni seara, la adresa premierului si a senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu, spunind ca documentele false prezentate de SRS si acuzatia lui Victor Ponta cum ca ar fi "vandut Romania la Consiliul European" au facut parte dintr-o strategie care ar fi culminat cu punerea sa in Parlament sub acuzatia de inalta tradare.