Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a declarat la RFI ca declaratia premierului Victor Ponta despre dosarele presedintelui Traian Basescu este "infernala". La fel de bine ar putea fi vorba de "o simpla aiureala", crede el.

Presedintele Traian Basescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar "vreun inculpat", daca va fi cazul, deoarece ii va expira imunitatea, a declarat Victor Ponta la Romania TV.

Cristian Diaconescu spune ca se asteapta la "absolut orice" din partea premierului: "Sunt doua variante, n-am de unde sa stiu detalii: fie este o constructie care se pregateste din timp si pe care imprudent Ponta o anunta deja, fie este o simpla aiureala, pe care sincer sa fiu, n-as comenta-o, ca multe altele. Avand in vedere dezvoltarile din ultimele zile, fiti sigur ca ne putem astepta la absolut orice".

Consilierul prezidential crede ca declaratiile premierului Ponta sunt "infernale": "Din pozitia domniei sale, ceea ce spune este infernal! Sa fim rationali, credeti ca orice cetatean in tara asta poate fi anuntat anticipat de un factor politic cu ceva forta in tara in legatura cu o prezumtiva inculpare la un moment dat? Vi se pare normal sa traiesti intr-o astfel de tara?"

Victor Ponta a declarat la Romania TV ca presedintele Traian Basescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar "vreun inculpat", daca va fi cazul, deoarece ii va expira imunitatea care l-a "salvat" pana acum de un dosar in cazul casei din Mihaileanu si al Flotei si de care poate ar avea nevoie si pentru terenul din Calarasi.

"Nu o sa mai fie nimic Basescu de la anul. S-ar putea sa fie vreun inculpat, dar asta e treaba justitiei, nu a mea. A avut imunitate in acesti zece ani. Daca vor fi lucruri pe care justitia le cerceteaza, sigur ca domnia sa trebuie sa dea socoteala. Ii inceteaza imunitatea care l-a salvat de Casa Mihaleanu, de Flota, de toate afacerile si pe care, probabil, ar invoca-o si in cazul acesta al terenurilor din Calarasi", declara seful Guvernului, care precizeaza ca nu se refera la lucruri concrete, intrucat spre deosebire de presedinte, el nu cunoaste lucruri din dosare.

Citeste in intregime pe RFI.ro