Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a reclamat conducerii Camerei superioare a Parlamentului ca tot mai multe masini, "jeep-uri, Mercedes-uri", conduse de "copii teribili", au pe parbriz ecusoane de la Senat, lucru care, in opinia sa, "nu face bine ca imagine", transmite Mediafax.

Ilie SarbuFoto: HotNews.ro

"Am vazut, nu saptamana asta, de mai multe saptamani, poate luni de zile, constat un lucru: tot mai multe masini, care nu ne reprezinta, vorbesc de jeep-uri, Mercedes-uri, de tot felul, sigur, conduse de copii teribili, au pe parbriz ecusoane de la Senat. Chiar acum in deplasarea asta, pe care am facut-o la Medias, in mai multe locuri am observat", le-a spus el senatorilor din Biroul Permanent, potrivit transcrierii discutiilor unei sedinte a Biroului Permanent al Senatului care a avut loc la inceputul lunii noiembrie.

El a aratat ca doreste sa stie cum se se elibereaza aceste ecusoane si a cerut Secretariatului General sa prezinte conducerii Senatului o situatie in acest sens.

"Ei le folosesc in alte scopuri, stiti bine, ca sa impresioneze politistii, sa mai impresioneze stiu eu pe cine. (...) Nu ne face bine ca imagine. Oamenii nu au de unde sa stie ca sunt senatori, ca nu sunt senatori", a continuat social-democratul.

"Eu cred ca ar trebui si aici sa facem ordine, cum am mai facut in diverse sectoare. Nu cred ca e normal... sau gasim o alta formula pentru masini, sa nu mai avem nevoie nici noi de ele. La noi cand se creeaza o idee, dupa aceea vin toti ceilalti si o exploateaza", a sustinut IlIlie Sarbu

Pe de alta parte, secretarul Senatului Nicolae Moga (PSD) a cerut Secretariatului General sa sa verifice accesul in institutie al unor fosti consilieri, care, potrivit acestuia, "inca mai bantuie" prin Senat. "Si nu stiu in ce calitate o fac, si nu stiu cum intra de fiecare data, daca vreti am sa va dau nominal doua nume, pentru ca pe mine personal nu ma deranjeaza, nu inteleg insa de ce sunt aici prezenti, in ce calitate si cum patrund de fiecare data in Senat", a mentionat Rotaru.