Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, sentinta nefiind definitiva, a declarat, miercuri, la Pitesti, ca este nevinovat si ca el a facut totul legal, precizand ca nu se va retrage nici de la CJ, nici de la PSD, relateaza Mediafax.

Constantin Nicolescu a spus, intr-o conferinta de presa, ca tot ceea ce a facut este "perfect legal", iar singurul lucru care il "doare" este familia, "care este nevinovata" si sufera din cauza lui.

"Sunt decizii luate, merg mai departe, viata e inainte, daca esti in razboi, razboiul se castiga cu Constantin Nicolescu: Sunt nevinovat, nu ma retragmai multe lupte. Toate luptele acestea care se fac in domeniul acesta vor merge mai departe si eu trebuia sa stau pe campul de lupta. Eu sustin in continuare ca sunt nevinovat si ca ce am facut acolo cu toti colegii este perfect legal. Mai departe n-am cum sa comentez, ne-am sustinut si ne sustinem cauza in continuare, mai avem inca nivele de judecare si le sustinem in continuare. Noi tot ce am facut am facut legal si faptul ca a existat o decizie intr-un fel si acum e alt tip de decizie si aici arata ca lucrurile se vad in mai multe feluri. Vom respecta decizia instantei. Pana atunci, venim la munca, ne vedem de treaba. Singurul lucru care ma doare este familia, care este nevinovata si sufera din cauza mea. Acesta este un alt aspect", a afirmat Constantin Nicolescu.

Nicolescu a mai spus ca nu se va retrage nici de la Consiliul Judetean, nici de la PSD, ca va merge mai departe, iar "lumea va judeca in timp".

"Cert este ca nu ma retrag nici de la Consiliul Judetean, nici de la PSD. Partidul e viu, noi nu suntem nemuritori pe posturi, dar vreau sa imi fac treaba pana la capat. Fiecare ne traim soarta. Eu imi traiesc aceasta etapa, merg mai departe, lumea va judeca in timp", a declarat presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, care este si liderul filialei judetene a PSD.

Intrebat daca ar putea spune ca este un dosar politic, in conditiile in care USL este acum la putere, Nicolescu a raspuns: "Nu are nicio legatura una cu alta, daca va ganditi de unde a plecat dosarul nu poti sa spui ca s-a cuantificat ceva de atunci si pana acum".

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, luni, pe presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unitati scolare, cu acte false, decizia nefiind definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis astfel apelul formulat de Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei din 28 mai a Tribunalului Bucuresti, prin care presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita.

Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 66.518 lei care ar fi fost primita de Nicolescu cu titlu de mita de la Gheorghe Cornel Penescu, patronul societatii Pic Pitesti.