Parlamentarii USL au respins proiectul legislativ care prevedea extinderea la nivel national a programului after school si introducerea unui tichet lunar de 100 de lei pentru elevii care intra in acest program, a declarat vicepresedintele PDL Raluca Turcan. Proiectul a fost respins "la initiativa Ecaterinei Andronescu si cu incalcarea procedurilor parlamentare", a sustinut Raluca Turcan, precizand ca nu a fost chemata in sedinta comisiei pentru invatamant din cadrul Senatului, unde propunerea sa a fost discutata.

Potrivit vicepresedintelui PDL, proiectul prevedea ca tichetul lunar de 100 de lei este optional, parintii fiind cei care trebuia sa decida daca primesc acesti bani sau nu. Programul Scoala dupa scoala "inseamna servicii de supraveghere si educare a copiilor dupa orele de scoala. Dorim generalizarea acestui program la nivel national", declara in vara Raluca Turcan (sursa).

"Programul after school figureaza printre angajamentele de frunte din campania electorala a USL de anul trecut. Se dovedeste ca promisiunea facuta parintilor si copiilor din Romania a fost, ca toate celelalte, doar o minciuna de campanie", a declarat Raluca Turcan in cadrul unei conferinte de presa. Aceasta a atras atentia ca USL ignora legea educatiei nationale care garanteaza accesul copiilor la un astfel de program. "In Romania s-a ajuns ca toti copiii ale caror familii nu au multi bani sa fie privati de accesul la educatie. USL ajunge, prin obtuzitatea cu care gandeste si modul partinic in care stabileste prioritatile nationale, sa incalce dreptul constitutional al copiilor la educatie si dreptul la munca al parintilor", a continuat Turcan, potrivit unui comunicat de presa.