Presedintele Traian Basescu a fost intrebat marti de presa daca va discuta cu liderii europeni, cu ocazia vizitei la Paris, declaratia premierului Victor Ponta, care l-a acuzat ca a vandut interesele Romaniei la Consiliul European. Seful statului a raspuns "O sa caut cumparatorul".

Presedintele Traian Basescu participa marti dupa-amiaza, la Paris, la cea de-a doua editie a Conferintei privind Ocuparea Tinerilor, care se va desfasura la Palatul Elysee. Inainte de plecare, seful statului a sustinut o declaratie de presa la Salonul oficial al Aeroportului International "Henri Coanda".

La finalul declaratiei, presedintele a fost intrebat daca va aborda in discutiile cu liderii europeni si acea declaratie a premierului, cum ca ar fi vandut tara la Consiliu European.

"O sa caut cumparatorul", a afirmat Basescu.

Premierul Victor Ponta a lansat pe 6 noiembrie, in deschiderea sedintei de Guvern, un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu acuzandu-l ca a tranzactionat la Bruxelles interesele Romaniei pentru a-si pastra "niste prietenii personale in caz de nevoie".

"Fonduri europene avem mai putine in 2014-2020 pentru ca asa a negociat presedintele tarii, fara niciun mandat. Spun aceste lucruri pentru ca am vazut o decizie de astazi a Curtii Constitutionale a Romaniei. Problema nu este cine merge la Consiliu, merge presedintele, merge prim-ministrul, problema este daca acolo te bati pentru Romania sau daca acolo vinzi Romania ca sa iti pastrezi tu niste prietenii personale in caz de nevoie. Ori eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul si cand a negociat fondurile europene, despre agenda digitala banuiesc ca nu a deschis gura la Consiliul European pentru ca nu stia", a declarat Ponta.